Política 19/12/2014

Rivera demana a Mas i Junqueras "menys reunions" i que posin data a les eleccions

C's confia a encapçalar "la majoria alternativa" a CiU i ERC i mobilitzar el vot "com en unes generals"

Acn
2 min

BarcelonaEl president de C's, Albert Rivera, ha demanat aquest divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, i al líder d'ERC, Oriol Junqueras, "menys reunions de Palau amb punyalades entre partits" i que fixin una data electoral perquè els catalans, ha dit, "mereixen" anar a votar i "tenir un govern". Per Rivera, la darrera enquesta del CEO, a la qual no dóna "credibilitat" perquè "s'equivoca moltes vegades", demostra que al Govern "no li surten ni els seus propis comptes" quant als suports independentistes. C's, que se situaria com a tercera força, confia a refermar el seu paper "emergent" encapçalant la "majoria alternativa" a CiU i ERC i a mobilitzar el vot "com si fossin unes generals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha considerat que la situació econòmica, social i democràtica a Catalunya no permet "estar amb reunions de Palau en què es discuteixen els noms de les llistes electorals" i que "paralitzen" el país, perquè el que correspon, ha dit, és "anar a votar per triar un govern de tothom amb les mans netes". En aquest sentit, tot just després que s'acabés la reunió entre Mas i Junqueras, el president de C's ha reclamat als dos líders que concretin ja la data electoral.

En to irònic, Rivera s'ha mostrat "sorprès" pel fet que Junqueras "estigui més preocupat pel dia i l'hora d'unes eleccions que pel dia i l'hora que Mas vingui a comparèixer per explicar la corrupció a Convergència", ha dit en referència a la petició de compareixença a la comissió sobre frau fiscal i corrupció política registrada pel seu partit, el PSC, el PPC i ICV-EUiA. El líder de C's no entén que els republicans "encara" no hagin canviat d'opinió i hi votin a favor. I ha lamentat que "l'únic escull" perquè Mas s'expliqui en seu parlamentària en relació amb el cas Pujol i el cas CDC "es diu Junqueras", que "ho està bloquejant", ha afegit.

Els resultats del CEO

Preguntat sobre la darrera enquesta del CEO feta pública aquest divendres que apunta a un 'no' a la independència majoritari a Catalunya i la davallada de CiU i ERC en intenció de vot, Rivera ha exclamat que "no els surten els comptes ni amb els seus propis comptes". També ha dit, però, que no dóna "credibilitat" a les dades perquè "són valoracions del mateix govern i amb mostres molt esbiaixades", que, a més, "s'equivoquen moltes vegades".

Sobre el possible repunt electoral de Ciutadans, que, segons el CEO, seria la tercera força, Rivera ha dit que demostraria el paper "emergent i creixent" del seu partit. No obstant això, ha volgut deixar clar que el seu objectiu passa per "encapçalar la majoria de govern alternativa a CiU i ERC". Davant dels qui volen proclamar la independència als balcons, ha dit, Ciutadans vol "sortir a guanyar el partit". També ha celebrat que C's guanyi cada vegada més distància respecte del "bipartidisme" tradicional tant a nivell català com estatal.

A més, ha fet referència a la creixent fragmentació del vot i les xifres que apunten a la davallada en la participació electoral. D'una banda, la força més votada no aconseguiria reunir el 20% dels suports, segons ha ressaltat. I, de l'altra, ha explicat que una de les apostes de Ciutadans passa per "mobilitzar" l'electorat tant "com si fossin unes generals", en què s'arriba a un 74% de participació.

stats