Roben a punta de pistola els ordinadors i telèfons de la família Pujol que investigava l'Audiència Nacional

Un grup d'encaputxats es va emportar ara fa un any la furgoneta que els transportava

ARA
2 min
Jordi Pujol Soley i Marta Ferrusola amb el seu equip d'advocats a l'entrada de l'Audiència Nacional de Madrid.

BarcelonaA punta de pistola i amb passamuntanyes, quatre homes van assaltar el 23 de novembre de l'any passat una furgoneta de transport de mercaderies: contenia tots els ordinadors, memòries USB, tablets i telèfons de la família Pujol que des del 2014 estaven en poder de l'Audiència Nacional. Així ho explica La Sexta i ho ha confirmat l'ARA. El vehicle, de l'empresa MRW, havia estat contractat pels advocats de la família per traslladar de Madrid a Barcelona els dispositius, que l'alt tribunal va investigar en el marc de la macrocausa contra la família de l'expresident de la Generalitat per presumpte blanqueig de diners.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com explica La Sexta, els fets van tenir lloc a tres quarts de vuit del vespre a l'avinguda Entrevías de Madrid. El transportista conduïa una Fiat Ducato i portava els paquets al magatzem des del qual després s'enviarien a les oficines del gabinet jurídic que defensa la família a Barcelona. Es va aturar en un semàfor i, de sobte, un tot-terreny negre amb els vidres tintats se li va entravessar al davant. Quatre encaputxats armats amb revòlvers van trencar els vidres d'una finestra del vehicle i el van treure per força. Apuntant-lo amb una arma, el van obligar a estirar-se a terra i tot seguit van fugir amb els dos vehicles. La furgoneta de MRW no va aparèixer fins hores després: li havien calat foc en un descampat proper.

Entre altres coses, assegura el mitjà citant diligències judicials, es van quedar 15 memòries USB, 8 ordinadors, diversos monitors, telèfons, targetes de memòria, tablets i DVDs. A més, el conductor va explicar que també portava una caixa de rellotges d'alta gamma entre els papers. La unitat de delinqüència econòmica i fiscal (UDEF) va requerir el material informàtic de tots els membres de la família Pujol investigats entre el 2014 i el 2017, i fa dos anys la família va reclamar que els tornessin el material perquè, al marge que els aparells eren seus, contenien molta informació privada que no tenia res a veure amb els fets investigats. El robatori, segons La Vanguardia, s'estava investigant en el jutjat d'instrucció número 8 de Madrid, però l'agència Efe va informar aquest dijous a la nit que el cas es va arxivar el 21 de maig del 2021 sense que es pogués identificar els assaltants.

stats