Política 22/03/2017

Romeva s'enganxa amb De Páramo (C's): "Suposo que se sent més ben acompanyat per falangistes"

Ciutadans acusa el conseller d'Exteriors de "vendre's per la cadira" i tapar el presumpte finançament irregular de Convergència

Núria Orriols
2 min

BarcelonaLa sessió de control al Parlament ha començat forta aquest dimecres a les deu del matí. A la primera pregunta parlamentària, Ciutadans i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, han protagonitzat una picabaralla pels viatges a l'exterior i el presumpte finançament irregular de Convergència. Els portaveus de Ciutadans, Carlos Carrizosa i Fernando De Páramo, han acusat Romeva de tapar la corrupció i no denunciar el presumpte finançament irregular de Convergència. També de ser el conseller "menys transparent" i viatjar, a costa de tots els catalans, "per vendre la independència". El to de Ciutadans ha escalfat els ànims a la bancada de Junts pel Sí i Romeva s'ha defensat asseverant que tots els viatges són públics a través de la web de Transparència i que el seu departament està compromès amb la lluita contra la corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vostè criticava abans Convergència i la corrupció, però ara s'ha venut per una cadira", ha reblat De Páramo a Romeva, tot afegint que fa viatges a fora, sent el conseller "més car" i que no està compromès amb la lluita contra la corrupció.

En la seva resposta, el conseller d'Exteriors ha defensat la transparència del seu departament, els criteris de contractació pública de l'executiu i els viatges a l'estranger en consonància amb el pla de Govern. I ha estat en aquest punt que ha posat la llaga a Ciutadans pels seus companys de viatge a Madrid i a la resta d'Espanya pels seus pactes amb el PP i per la seva presència a manifestacions com la de diumenge en contra del procés sobiranista. "Ens agradaria que hagués demostrat aquesta contundència a Huelva o Sevilla, o quan van votar Rajoy", ha etzibat Romeva i ha afirmat que Ciutadans està oferint els seus "vots i complicitats" al "partit més corrupte de l'estat espanyol i el conjunt d'Europa".

"Suposo que vostè se sent més ben acompanyat per falangistes", ha respost visiblement enfadat Romeva, en al·lusió a la mobilització de diumenge a Barcelona on es titllava de "colpistes" els independentistes i es cridava a l'Estat a suspendre l'autonomia per aturar el referèndum.

L'afirmació de Romeva ha provocat cridòria a les files de Ciutadans i De Páramo ha demanat la paraula a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, tot asseverant que no permetria que se li digués "falangista" en seu parlamentària. Tanmateix, Forcadell ha considerat que el conseller, que havia fet ús de l'últim torn de paraula, no l'hi havia dit directament al diputat sinó que feia referència a altres manifestants i ha negat la paraula al diputat de la formació taronja.

stats