Política 22/09/2014

Rosa Díez: "Si no fos perquè a Euskadi ens mataven, el cas de Catalunya és pitjor"

La líder d'UPyD considera que aprovant la llei de consultes, el PSC ha posat "l'últim clau del taüt del PSOE"

Ara
2 min

BarcelonaLluny de rebaixar el to, la líder d'UPyD, l'exsocialista basca Rosa Díez, ha afegit aquest cap de setmana més llenya al foc des de Gijón, on hi han celebrat unes jornades titulades 'Pensa un país'. "Si no fos perquè a Euskadi ens mataven, el cas de Catalunya és pitjor", va etzibar Díez. Segons publica el diari Elcomercio.es, per Díez, en el cas català, "tot semblava tan normalet, tan europeu, que ha anat germinant", i la societat catalana "ha anat acceptant aquest discurs en què el nacionalisme sembla el que és modern, progre", fins que, a criteri seu, "s'ha vist que perillós que és".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Díez, que va acusar Mas i els partits que donen suport al 9-N d'actuar amb "trilerisme i filibusterisme polític» per la dilatació de la publicació de la llei de consultes al 'Diari Oficial de la Generalitat', va carregar amb duresa també contra el PSC pel seu suport a la llei de consultes no referendàries i de participació ciutadana. Creu que amb el seu vot, els socialistes catalans han "posat l'últim clau del taüt del PSOE". "Per què no es tenen una mica de respecte a ells mateixos o a les seves mares?", va etzibar dirigint-se al PSC.

"Perdeu tota esperança"

La líder d'UPyD va va instar el sobiranisme català a "perdre tota esperança" perquè s'imposarà l'estat de dret: "Vull dir a Artur Mas, als secessionistes i als socialistes que es fan els despistats que perdin tota esperança, perquè per damunt de filibusterismes polítics hi ha l'estat de dret, que triomfarà". D'entrada, va reiterar la seva intenció d'impugnar la normativa catalana.

stats