CONSEQÜÈNCIES ELECTORALS
Política 28/05/2015

UPyD acomiadarà 50 treballadors aplicant la reforma laboral que va rebutjar al Congrés

La formació aplicarà un ERO argumentant que la patacada electoral li farà minvar ingressos i li farà patir pèrdues els pròxims mesos

Efe
2 min
Rosa Díez va admetre que els resultats a Andalusia són “inapel·lablement dolents”, però va deixar clar que no es “rendeix” ni es planteja un acostament a Ciutadans.

MadridUPyD ha posat en marxa el procediment d'acomiadament col·lectiu dels seus treballadors després de la patacada electoral de la formació en els comicis autonòmics i municipals de diumenge, en què es va quedar fora de tots els parlaments i dels ajuntaments més importants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El procediment s'acull a l'article 51 de l'Estatut dels Treballadors, que va ser modificat per la reforma laboral del govern de Mariano Rajoy i a la qual UPyD va votar en contra. Aquesta reforma va obrir la porta als acomiadaments col·lectius per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, incloent entre les causes econòmiques la previsió de pèrdues durant tres trimestres consecutius.

Malgrat això, la direcció d'UPyD ha assegurat que garantirà els interessos dels treballadors durant aquest procediment i actuarà "amb els mateixos criteris de transparència amb què ha actuat des del seu naixement".

Uns 50 afectats

El secretari d'organització de la formació espanyolista, Juan Luis Fabo, ha informat aquest dijous els 50 treballadors que té UPyD en plantilla de l'inici del procés i els ha comminat a designar els seus representants per negociar amb la direcció, tal com estableix la legislació, segons han explicat a Europa Press fonts presents a la trobada.

Amb aquest pas, UPyD pretén assegurar la seva viabilitat en el futur després de la forta repercussió econòmica que tindrà el fracàs electoral rebut a les urnes. Les formacions polítiques obtenen subvencions per cada representant públic electe, de manera que la seva pràctica desaparició de les institucions autonòmiques li suposarà una important baixada d'ingressos.

Segons justifica, aquest procediment d'acomiadament col·lectiu s'emmarca "dins del projecte de transformació" d'UPyD "per adaptar-se a la seva nova situació econòmica i organitzativa després dels resultats de les eleccions".

També mesures organitzatives

Les mesures laborals no són les úniques en què treballa la direcció del partit per ajustar les seves despeses i posarà en marxa altres iniciatives organitzatives i d'estructura que li permetin la supervivència econòmica.

Una de les primeres decisions que va adoptar UPyD després de les eleccions de diumenge va ser la renúncia a seguir personada en totes les causes judicials de què formava part, de manera que deixa importants causes liderades a l'Audiència Nacional contra Bankia, les targetes 'black' o les preferents.

stats