Política 26/02/2015

Ruz reclama informació a l'Agència Tributària per imputar el PP per delicte fiscal en el cas Bárcenas

El magistrat de l'Audiència Nacional demana a Hisenda que determini l'eventual responsabilitat dels populars per l'impost de societats del 2008

Europa Press / Ara
1 min
El jutge Pablo Ruz interrogarà dimecres el pare de Neymar

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha sol·licitat a l'Agència Tributària, que depèn del ministeri d'Hisenda, que determini l'"eventual responsabilitat del partit per l'impost de societats de 2008" en relació amb les donacions que hauria rebut en aquest exercici.

Els 'papers' de l'extresorer del PP recullen l'any 2008 unes suposades donacions il·legals, en comptabilitat B. Els populars no van pagar l'impost de societats per aquests ingressos extraordinaris. Si l'Agència Tributària determinés que haurien d'haver tributat les donacions, el PP hauria defraudat a Hisenda i, per tant, haurien comès delicte fiscal.

En una providència a la qual ha tingut accés Europa Press, Ruz dóna cinc dies a l'organisme tributari perquè procedeixi a determinar la responsabilitat de la formació "en relació a les aportacions econòmiques que en concepte de donacions apareixen anotades en els registres comptables opacs objecte d'anàlisi" en aquesta causa, en referència als "denominats 'papers' de Bárcernas".

En el document entregat a Hisenda, el jutge ha fet la sol·licitud "pel cas que no es considerin rendes exemptes de tributació i que es prenguin únicament en consideració per a la determinació de l'eventual base de tributació les despeses en què hauria incorregut la formació política en l'exercici de referència que atenguin als criteris i requisits establerts en la legislació tributària".

stats