Sabater descarta vetar d'entrada Borràs: "No és una qüestió de persones sinó de projectes"

Xavi Tedó
3 min
Sabater, a l'acte d'ahir a Barcelona

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, ha descartat avui refusar la investidura de la cap de llista de JxCat, Laurà Borràs, per la seva imputació per presumptes irregularitats quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes, després que ahir assegurés que "evidentment" no podien avalar-la com a presidenciable si guanyava els comicis. Després de reiterar que els possibles pactes els abordaran després del 14-F, Sabater ha deixat clar en una entrevista a RAC1 que "no és de una qüestió de persones sinó de projectes". "Dependrà dels resultats i del programa que acordem, però no de la persona a qui s'ha d'investir", ha afegit, negant d'aquesta manera que aposti per vetar d'entrada Borràs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir la CUP ja va enviar un comunicat als mitjans per mirar de tancar la polèmica desfermada, i avui Sabater ha revelat que es va fer a petició seva. La formació anticapitalista ressaltava el seu "compromís contra la corrupció" però també la seva "solidaritat contra la repressió i les causes d'estat", i avisava que "l'únic veto que la CUP ha posat sobre la taula és a un govern que continuï amb la paràlisi dels últims 3 anys". Unes paraules que Sabater va fer seves en un acte electoral posterior a preguntes dels mitjans.

La cap de llista dels cupaires també ha respost a les crítiques que li ha fet Borràs aquest matí quan li ha preguntat si deixaria de ser candidata per la seva imputació per prevaricació en la causa que té oberta per una suspensió de llicències urbanístiques quan era alcaldessa de Badalona. "No és un tema de corrupció", ha etzibat Sabater, i ha subratllat les diferències entre tots dos casos. La dirigent de Guanyem ha reconegut que la imputació de Borràs és "un cas d'extrema complexitat", i que la CUP ha de combinar la "solidaritat amb les causes de repressió" amb la "solidesa contra qualsevol tipus de corrupció".

Més contundent s'ha mostrat amb els retrets de Borràs per la decisió de la CUP de no votar a favor de la investidura de Jordi Turull com a president de la Generalitat la passada legislatura el dia abans que l'exconseller anés a declarar al Tribunal Suprem i fos tancat altre cop en presó preventiva . "La CUP no va fallar per haver investit Puigdemont, que representava una desobediència a les estructures de l’Estat, i va estar al costat de JxCat", ha conclòs.

Riera avisa Borràs: "JxCat no és dels nostres"

Al vespre, el número 2 de la CUP per Barcelona, Carles Riera, ha deixat clar que la ideologia de Junts per Catalunya està molt lluny de la dels anticapitalistes perquè defensen "un projecte de superació del capitalisme". "JxCat no és dels nostres", ha afirmat el diputat durant una roda de premsa aquest dimecres al vespre. Ho ha fet en resposta a unes altres declaracions d'avui de Borràs, on ha dit que la CUP és "dels nostres" però lamentava el veto a la seva hipotètica investidura per estar imputada.

Riera també ha carregat contra la política que ha portat a terme JxCat a Interior. Després de subratllar que "més de 70 persones corren el risc d’entrar a la presó" en causes obertes per "la conselleria d’Interior de JxCat", ha avisat que "no hi pot haver unitat si reprimeixen i porten als tribunals i a la presó el moviment independentista". Amb tot, però, ha demanat que els de Carles Puigdemont se sumin a una "estratègia unitària" independentista que garanteixi "la confrontació amb l'Estat" i porti l'amnistia i un referèndum.  "Cal recuperar el camí de la unitat per fer passes efectives cap a la independència", ha assenyalat.

 

stats