Política 29/03/2016

Sánchez buscarà l'entesa amb Podem sense renunciar a l'acord amb C's

El líder del PSOE defensa l'ajornament del congrés del partit per prioritzar la governabilitat d'Espanya

Ara
2 min
Pedro Sánchez a la Corunya / EFE

Barcelona"L'acord amb Ciutadans és condició necessària per al govern de canvi". Amb aquesta consigna es reunirà demà el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb el seu homòleg de Podem, Pablo IglesiasPablo Iglesias. De fet, el líder dels socialistes ha assegurat en una entrevista a la SER que no descarta configurar un govern "transversal" en el qual hi hagi representants tant de Podem com de Ciutadans. La clau per tancar l'entesa amb la formació d'esquerres és, segons Sánchez, que Iglesias estigui disposat a anteposar "una agenda més social que identitària" i sigui conscient que cal "acabar amb l'agonia d'un govern del PP assetjat per la corrupció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez, que considera que les formacions que volen el canvi no es poden permetre que hi hagi unes noves eleccions, ha subratllat que en aquests moments no es tracta "d'escollir entre esquerra o dreta", sinó de "saber llegir" que a les eleccions del 20-D els ciutadans van apostar pel "mestissatge ideològic". De fet, ha assegurat que no deixa de ser una paradoxa que el PSOE tingui més dificultats per entendre's amb Podem que no pas amb C's. "Les mateixes discrepàncies de Podem amb C's les he tingut jo, que sóc d'esquerres", ha etzibat.

Ha defensat, a més, que durant aquests 100 dies que fa que Espanya està sense govern ha aconseguit tancar un acord amb la formació que lidera Albert Rivera que recull 200 mesures i que moltes de les quals "les comparteixen els votants de Podem".

Sense por de Díaz

El líder dels socialistes ha defensat també l'ajornament del congrés que el PSOE tenia previst celebrar al maig. "Primer és el govern d'Espanya", ha assegurat. Ha negat també que temi que la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, vulgui disputar-li la secretaria general i ha instat a tot aquell militant que tingui aspiracions de liderar el partit a fer un pas endavant. Segons Sánchez, celebrar un congrés ara li convindria molt més en termes personals que no pas en un futur, ja que, ha recordat, la seva estratègia negociadora compta amb el suport del 80% de la militància que va votar en la consulta interna.

En aquest sentit, un dels principals barons del PSOE, el president extremeny, Guillermo Fernández Vara, ha avalat l'ajornament del congrés federal perquè al seu parer és un "disbarat" convocar-lo si prèviament no s'ha format govern. En una entrevista a Telecinco, Vara ha dit que el que vol ara la ciutadania és un govern i no que el PSOE es "discuteixi per qui serà el secretari general".

La "hipocresia" de mantenir Barberá com a senadora

Sobre el fet que Rajoy hagi decidit suspendre cautelarment la militància als seus regidors de València, Sánchez ha assegurat que és "hipocresia" que es mantingui l'exalcaldessa Rita Barberá com a senadora. "Rajoy és un tap per a la regeneració democràtica", ha sentenciat.

stats