Política 29/06/2019

Sánchez pressiona Podem i Ciutadans: "Espanya necessita un govern al juliol"

El president espanyol intervé en les conclusions de la reunió del G-20 i defensa la seva investidura

Ara
2 min
El president espanyol, Pedro Sánchez, saluda el de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, a la cimera del G20.

BarcelonaEl president espanyol, Pedro Sánchez, ha intervingut aquest dissabte en les conclusions de la reunió del G-20 a Osaka (Japó), en què ha demanat a Unides Podem i a Ciutadans "responsabilitat" perquè votin la seva investidura i facilitin la formació d'un nou govern socialista. "Necessitem la responsabilitat de tots per formar un nou govern", ha recordat Sánchez al partit d'Albert Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el president socialista ha lamentat que les eleccions del 28-A es van convertir "en un plebiscit" per fer-lo fora de l'executiu. "La majoria socialista dobla en escons la segona força política", ha reivindicat Sánchez, i ha assegurat que el bloc de la dreta "només pot oferir el bloqueig". Així doncs, el cap del govern espanyol ha exigit a la seva oposició que assumeixi "la seva part de responsabilitat" i faciliti la investidura amb la seva abstenció.

"Espanya necessita un govern al mes de juliol, no a l'agost ni al setembre", ha dit el dirigent espanyol. Sánchez ha destacat la necessitat d'escollir-lo president durant el mes de juliol i ha recordat que només va convocar eleccions anticipades el 28-A perquè no va poder aprovar els pressupostos. "Tenim una majoria més àmplia que la legislatura passada i espero constituir un govern com més aviat millor per tenir uns nous pressupostos", ha dit.

"Espanya no es pot aturar, necessita quatre anys d'estabilitat", ha insistit el socialista durant la seva intervenció a la cimera d'Osaka. Sánchez no ha tancat la porta a cap partit per aconseguir els vots de la investidura però ha remarcat que el seu "és un govern que vol governar des de l'esquerra amb polítiques progressistes", en al·lusió a un pacte amb Ciutadans. "Vull intentar entendre'm amb tots els partits polítics de l'oposició", ha afirmat el president espanyol.

Sobre el repartiment de carteres a la nova Comissió Europea, Sánchez ha assegurat que el seu executiu treballarà per "aconseguir-ne una de les millors" i ha destacat el seu paper com a interlocutor de la família socialista europea amb els altres grups de l'hemicicle comunitari.

stats