Política 07/10/2016

Santamaría promet mà dura contra el procés: "Si es repeteixen els errors de Mas, l'estat de dret actuarà"

L'Advocacia de l'Estat "està estudiant" les resolucions aprovades dijous pel Parlament per decidir vies d'actuació

Dani Sánchez Ugart
1 min
Soraya Sáenz de Santamaría / EFE

MadridEl govern espanyol promet mà dura contra el full de ruta independentista. Just el dia després que la justícia espanyola premés l'accelerador en la lluita contra el procés, la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat aquest divendres que "si els partits independentistes segueixen repetint els errors i els fulls de ruta del senyor Mas, l'estat de dret seguirà aplicant el que li correspon".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern espanyol ja ha instat l'Advocacia de l'Estat perquè analitzi possibles actuacions per les resolucions aprovades aquest dijous, que encaminen cap a la celebració d'un referèndum d'independència l'any que ve.

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, la vicepresidenta ha assegurat que "l'estat de dret i la realitat són molt clars", i que davant "la mateixa situació reiterativa fins a la sacietat, la resposta no deixarà de ser la mateixa".

És a dir, per si hi havia dubtes, l'Estat seguirà combatent per terra, mar i aire qualsevol pas endavant del full de ruta independentista, i en especial la convocatòria del referèndum a què ahir es va comprometre el Parlament català.

Santamaría ha assegurat que mantindrà el diàleg amb el PSOE i C's sobre els següents passos que decideixi prendre l'executiu contra aquests avenços, tot i que no n'ha detallat cap.

"Desconec quins motius els porten a seguir-hi insistint, tot i que els últims estan lligats a una moció de confiança que els ha permès continuar uns dies més", ha dit, però "incomplir la llei té les seves conseqüències", ha avisat.

stats