Política 12/06/2014

Mas, davant Sáenz de Santamaría: "L'afecte es ressent quan es trenca la confiança"

El president i la vicepresidenta espanyola coincideixen en un acte públic a Barcelona. Sáenz de Santamaría destaca que "és a les nostres mans llimar allò que ens separa"

Agències
2 min
El president Mas ha compartit taula amb la vicepresidenta espanyola / EFE

BarcelonaEl president Artur Mas i la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, han coincidit en un sopar organitzat per 'Expansión'. Tot i que la seva trobada ha estat breu perquè Sáenz de Santamaría ha arribat a mig sopar, tots dos han aprofitat els discursos per adreçar-se missatges en públic. Mas ha recordat a la vicepresidenta espanyola i als que reclamen més estimació entre Catalunya i Espanya que "l'afecte es ressent quan es trenca la confiança després d'haver donat la mà durant molt de temps". La vicepresidenta espanyola, per la seva part, ha defensat que a Espanya "la diversitat és sinònim de convivència i símptoma de progrés" i que "la singularitat ens fa més plurals i millors". Tots dos han coincidit a Barcelona en un acte que ha reunit també a bona part de la cúpula empresarial catalana i espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Avançant junts podem arribar molt més lluny que separats", ha dit la vicepresidenta espanyola en el seu discurs, mentre que el president català, que ha tancat l'acte, li ha respost que aquesta al·lusió per anar "junts" Catalunya l'entén ara "a nivell europeu". "Si economies petites com Dinamarca, Finlàndia o Suècia són capaçes de ser grans en eficiència i de tenir els millors estats del benestar de tota la UE, és perquè avui la paraula junts ja l'hem d'interpretar tots a nivell europeu", ha sentenciat Mas, que ha afirmat que "Catalunya va ser durant la Marca Hispànica un territori íntimament vinculat al cor d'Europa", i ha afegit "aquest cordó umbilical que ens uneix íntimament a Europa el tenim ficat en les venes fa molts segles".

Sáenz de Santamaría ha aprofitat aquest acte a la capital catalana per subratllar que Catalunya és "un actiu del nostre país, però sobretot dins del nostre país", ha dit, i ha ressaltat que Catalunya sempre ha estat part d'un "gran projecte compartit" i ha de seguir sent-ho. La vicepresidenta també ha comentat que la pluralitat és un "valor" a Espanya i la unitat "una fortalesa", mentre que Mas, de la seva banda, ha recordat el caràcter confiat dels catalans i la seva capacitat històrica de fer tractes fins i tot de paraula, però ha sentenciat a continuació: "Quan la confiança es trenca i algú no ha correspost a aquesta confiança, quelcom queda ressentit". En el seu discurs, Sáenz de Santamaría ha destacat la importància d'evitar "incerteses" a l'actual context de recuperació de l'economia espanyola, mentre que el president català ha ressaltat el potencial de l'economia catalana.

Mas i Sáenz de Santamaría han mantingut aquesta espècie de diàleg a través dels seus discursos després d'haver estat asseguts cara a cara en una taula al costat de grans empresaris. L'organització ha assegut Mas i Santamaría l'un davant de l'un altre, en una taula amb destacats empresaris com Isidre Fainé (Caixa), Florentino Pérez (ACS), José Manuel Entrecanales (Acciona), Ángel Ron (Banc Popular) i Salvador Gabarró (Gas Natural), entre d'altres.

stats