POLÍTICA
Política 01/03/2012

Sarkozy aposta per l'acostament de presos d'ETA

El president francès considera "desitjable" aquest pas sempre que es consolidi un escenari de no-violència i s'obre a la creació d'una "col·lectivitat territorial específica"

Ara
1 min
Sarkozy, durant la visita al País Basc Francès, enmig de fortes mesures de seguretat

BaionaEl president de França i candidat a la reelecció, Nicolas Sarkozy, s'ha mostrat avui disposat a negociar l'acostament de presos d'ETA als seus llocs d'origen sempre que sigui "sense violència i sense intolerància". El cap de l'estat va fer aquestes declaracions durant un desplaçament a la localitat del País Basc francès de Baiona, on va ser rebut amb esbroncades, xiulets i una manifestació en contra que el va obligar a tancar-se part de la tarda en un bar fins que la situació va recuperar la normalitat, segons informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Poc abans, durant la seva visita a Itxasou, també al País Basc francès, havia comentat que l'acostament de presos "és desitjable", i s'ha expressat igualment a favor de la creació d'"una col·lectivitat territorial específica" per representar aquesta regió. "Podem discutir qualsevol avenç, però amb dues condicions: que el conjunt d'electes ho demani i que es faci sense violència i sense intolerància", ha declarat Sarkozy a la premsa a Baiona.

Enfrontaments amb la policia

Durant la visita de Sarkozy hi ha hagut aldarulls entre manifestants de l'esquerra abertzale i la policia, que ha actuat amb gasos lacrimògens. Unes protestes que Sarkozy ha considerat "anormals". "La República no es deixarà impressionar per la intolerància, la força i la violència", ha apuntat poc abans de viatjar a Brussel·les per assistir a la cimera europea, i ha afegit que li hauria preocupat "ser ben acollit per gent propera a ETA".

stats