Política 29/10/2019

Societat Civil Catalana denunciarà Elisenda Paluzie per un delicte d'odi i apologia de la violència

L'entitat portarà a la Fiscalia les declaracions de la líder de l'ANC en què afirmava que els aldarulls han fet més visible el conflicte internacionalment

Ara
2 min
SCC denunciarà Elisenda Paluzie per un delicte d'odi i apologia de la violència

BarcelonaSocietat Civil Catalana denunciarà dimecres la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, davant la Fiscalia per un delicte d'odi i apologia de la violència. L'entitat unionista considera "antidemocràtiques i irresponsables" les paraules que la presidenta de l'Assemblea va formular dilluns a TV3, en què deia que els aldarulls que s'han produït a Catalunya les últimes setmanes arran de la sentència de l'1-O han permès que el Procés tingui presència internacional "de manera continuada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ni tan sols representen una part important de l'independentisme, que vol que s'acabi aquesta onada de violència per part del secessionisme radical", diu l'entitat en un comunicat. SCC retreu a Paluzie que no hagi condemnat "la violència" que, als seus ulls, va derivar-se dels disturbis i a més li recrimina que en faci "una valoració positiva".

"Tothom té dret a pensar i a tenir la ideologia que vulgui, però no tolerarem que es facin declaracions que fomentin l'odi i facin apologia de la violència, i menys si qui les fa és un representant públic", assegura l'entitat en l'escrit.

En el mateix sentit, SCC també es mostra crítica amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver "trigat tres dies a condemnar la violència des que es van començar a produir agressions i aldarulls a la via pública".

El PNB, sorprès per les declaracions de Paluzie

I mentre que l'entitat unionista ha optat per la via legal per respondre a les paraules amb què Paluzie va expressar-se ahir, el sentiment que les declaracions de la presidenta de l'ANC va causar entre les files del PNB és de "sorpresa". "Aquí en sabem alguna cosa, del que suposa la violència", ha subratllat el candidat del PNB al Congrés de Diputats, Aitor Esteban, que ha continuat: "L'únic que pot aconseguir és empitjorar les coses".

En una entrevista aquest dimarts a la Cadena SER, el cap de files del PNB al Congrés de cara al 10-N ha advertit que la violència "dona una visibilitat negativa" a qualsevol causa i "no beneficia gens ni el Procés ni els partits nacionalistes". "No obre solucions polítiques", ha retret, i ha afegit, sever: "Si perjudiquen algú és, precisament, aquells que defensen la causa independentista".

stats