Política 08/07/2021

El sector independentista de CCOO demana una rectificació a Pacheco

Creuen que desmarcar-se de l'Acord per l'Amnistia i l'Autodeterminació no reflecteix el "consens" del sindicat

ARA
1 min
Imatge d'una de les concentracions de CCOO del Primer de Maig

BarcelonaEl secretari general de CCOO, Javier Pacheco, assegurava aquest dimecres a l'ARA que el sindicat no participaria a l'Acord per l'Amnistia i l'Autodeterminació que promou el president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè considerava que era el moment dels partits polítics. Les paraules de Pacheco no han agradat a un dels sectors del sindicat -tot i que minoritari-, Sindicalistes per la Independència i la República Catalana, que han emès un comunicat aquest dijous en què demanen una rectificació al seu secretari general perquè creuen que la seva posició no reflecteix el que es va acordar en el congrés de fa poc més d'un mes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Considerem que les declaracions de Pacheco no són neutrals: fan prevaldre precisament una política, la contrària a participar en la lluita per l'amnistia i el dret a l'autodeterminació, per sobre de la que acaba de decidir tot el congrés", apunten en el text. Creuen, a més, que el líder de CCOO a Catalunya "no pot manifestar públicament una posició contrària a la política del sindicat" i qualifiquen les declaracions de "falta de respecte". "No ens representen. No representen el consens del sindicat", asseguren.

Sindicalistes per la Independència i la República Catalana manifesten que la resolució que defensa el dret a l'autodeterminació i també l'amnistia com una de les vies per alliberar els presos i avançar cap a la desjudicialització del conflicte polític a Catalunya que es va consensuar i aprovar en el congrés de fa poc més d'un mes, no queda reflectida en la posició defensada per Pacheco.

stats