Política 30/04/2017

Una senadora expulsada de Podem per no pagar el lloguer social es queda amb un dels despatxos del partit

La formació de Pablo Iglesias es veu forçada a cedir una de les seves oficines al Senat

Ara / Agències
2 min
Vista general del ple d'aquest dimecres / EFE

MadridElvira García va ser expulsada del grup Units Podem-En Comú-En Marea al Senat després que se sabés que la senadora feia 15 mesos que no pagava el lloguer del seu pis social malgrat tenir els mitjans per fer-ho. Tot i això, García no va renunciar al seient a la cambra alta i s'ha acabat incorporant al grup mixt, que ja no té prou despatxos i ha hagut de forçar Podem a cedir-ne un dels seus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Actualment el grup mixt del Senat compta amb 17 parlamentaris procedents d'una desena de partits polítics diferents. García, però, no estava inscrita a cap partit. En ser expulsada de Podem, la formació que lidera Pablo Iglesias va perdre un senador i es va quedar amb 20. Per això, la mesa del Senat li ha demanat que transfereixi un dels seus despatxos al grup mixt, segons fonts parlamentàries citades per Europa Pres.

"Preferiríem que l'ocupés una altra persona, però no depèn de nosaltres", apunten fonts de Podem que també cita la mateixa agència. De fet, el mateix secretari general del partit havia exigit a Elvira García que abandonés l'escó al Senat, però la política basca s'hi va oposar.

El joc de cadires, però, deixa la distribució dels despatxos a punt per a la polèmica. El grup mixt ja va comunicar a García el número de despatx que li toca ocupar, situat a la quarta planta del Senat, el que hi ha més a prop de Podem, que fins ara el feia servir com a sala de reunions. Així doncs, en la nova ubicació, García coincidirà amb els seus excompanys.

Des que va entrar com a senadora al grup mixt, Elvira García ha faltat a la meitat dels plens per qüestions mèdiques, segons ha justificat en altres ocasions.

stats