Política 12/04/2015

Podem s’estanca i el PSOE recupera vots, segons un sondeig a 'El País’

L'enquesta, feta per Mestroscopia, assenyala que PP, PSOE, Podem i Ciutadans se situarien gairebé en un empat tècnic, si avui se celebressin eleccions generals

Ara / Efe
2 min
Enquesta de Metroscopia per a 'El País'

Barcelona / MadridPP, PSOE, Podem i Ciutadans, a poca distància els uns dels altres, estarien obligats a entendre’s per fer possible la governabilitat de l’Estat, si avui es fessin les eleccions generals, segons un sondeig de Metroscopia que publica aquest diumenge 'El País'. L'enquesta revela que les quatre principals formacions polítiques en intenció de vot mantindrien pràcticament un empat tècnic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre el primer d'aquests partits, Podem, i l'últim, Ciutadans, hi hauria només tres punts de diferència, dos menys que fa un mes, segons l'enquesta. Així, Podem comptaria amb una intenció de vot del 22,1%, el PSOE, amb un 21,9%, el PP, amb un 20,8%, i Ciutadans amb un 19,4%.

Molt lluny d'aquests percentatges quedarien IU/ICV, amb un 5%, i UPyD, amb un 2% en intenció de vot.

'El País' destaca que el partit de Pablo Iglesias s'ha estancat i perd suports per l'esquerra, a favor del PSOE, que amb un 21,9% puja dos punts respecte del març, mentre que el PP també guanya dos punts i arriba al 20,8%, malgrat que els enquestats es mostren molt crítics amb l'acció del govern espanyol, segons el diari.

Ciutadans creix un punt més que el mes passat, i el seu líder, Albert Rivera, segueix sent l'únic dirigent polític que aprova amb nota. La resta de líders tenen un saldo negatiu en la seva valoració, i se situen en segon lloc Alberto Garzón (IU), seguit de Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Iglesias (Podem), Mariano Rajoy (PP) i Rosa Díez (UPyD).

Davant la pregunta de què pensen els enquestats que seria millor per a Espanya, el 77% opinen que desitgen que el PP i el PSOE deixin de ser els partits predominants i passin a compartir protagonisme amb altres formacions polítiques, mentre que el 20% aposta per la victòria clara d'un dels dos grans partits.

El 74% dels enquestats es decantaria per un govern del partit més votat amb suports puntuals d'altres formacions, i un 68% és favorable a acords o coalicions que decideixi el partit guanyador.

El sondeig es va fer amb 1.000 entrevistes fetes entre el 7 i el 9 d'abril.

stats