Política 08/07/2015

L'alcalde de Granada: "Les dones, com més nues, més elegants"

José Torres Hurtado (PP) ha fet les polèmiques declaracions durant una recepció als estudiants que han tret les millors notes en la selectivitat

Efe
2 min
L'alcalde de Granada, José Torres Hurtado / FEMP

Granada"Les dones, com més nues, més elegants, i els homes, com més vestits, més elegants". Els deu nois i noies que han escoltat les paraules de l'alcalde de Granada, José Torres Hurtado (PP), no s'ho podien creure però, efectivament, això és el que ha dit la primera figura del consistori i, per tant, de la ciutat. L'alcalde ha pronunciat aquestes paraules durant una recepció al saló de plens de l'Ajuntament als deu estudiants de Granada que han obtingut millors notes a la selectivitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Granada, José Torres Hurtado, ha fet les declaracions quan demanava als estudiants que es vestissin de forma informal per acudir a la festa que l'Ajuntament organitza en el seu honor en un hotel de la ciutat. Després de lliurar-los una distinció ha dit: "El que sí que us demano a vosaltres i als vostres pares [...] és que hi anem d'esport, no molt elegants. Ja sabeu que les dones com més nues més elegants, i els homes com més vestits més elegants". "Bé, doncs anem-hi tots en camisa i pantalons còmodes, perquè es tracta de passar una estona agradable i gaudir", ha dit.

Disculpes

Les paraules de Torres podien o no ser una broma, però han sorprès tant com han molestat, i han provocat una polèmica que l'ha obligat a rectificar. L'alcalde ha demanat disculpes i ha assegurat que "en cap cas" ha estat la seva intenció "agredir verbalment, ofendre, ni fer mal a ningú". En un comunicat, l'alcalde demana disculpes per unes paraules que, "tot i que són desafortunades, només buscaven apel·lar a la necessitat d'usar un vestit adequat per al context de l'onada de calor que estem vivint a tot Espanya i especialment a Granada".

"No he pretès ofendre ningú, i si ho he fet vull rectificar per això i demanar disculpes", ha afegit Torres Hurtado, que ha manifestat el seu "respecte profund per les dones", un respecte que, diu, ha defensat en la seva trajectòria política i "molt especialment" en la seva tasca com a alcalde.

Crítiques de l'oposició

Abans que demanés disculpes, els grups de l'oposició han criticat les seves paraules. La secretària provincial del PSOE, Teresa Jiménez, ha qualificat de "desafortunades, vergonyoses i ofensives" unes afirmacions que, al seu judici, evidencien "l'autèntic ideari del PP". Luis Salvador, líder de Ciutadans, formació que sense entrar a l'equip de govern ha afavorit la continuïtat del PP a l'Ajuntament després que perdés la majoria absoluta, ha assenyalat que "si una persona no està a l'altura de dirigir una ciutat ha de deixar pas als que sí que ho estiguin" i, després d'exigir una rectificació, ha considerat "inacceptables i totalment fora de lloc" les declaracions.

stats