Política 04/11/2020

La Sindicatura de Comptes conclou que De Alfonso va cobrar quasi 300.000 euros indegudament d'Antifrau

Un informe assegura que els plusos de productivitat i triennis no estaven previstos en la normativa

Ara
2 min
El CGPJ acorda el reingrés de De Alfonso com a jutge a l'Audiència de Barcelona

BarcelonaUna auditoria de la Sindicatura de Comptes alerta que l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso hauria cobrat gairebé 300.000 euros indegudament entre el 2011 i el 2016, quan va ser destituït pel Parlament arran de les converses gravades amb l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz al voltant de l'independentisme català. Segons aquest informe recollit per l'ACN, que en complementa un del 2018, De Alfonso hauria cobrat triennis i complements de qualitat que no hauria d'haver percebut, i apunta la possibilitat que això sigui perseguible judicialment. De fet, la Fiscalia ja va traslladar al Tribunal de Comptes alguns d'aquests pagaments sospitosos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Alfonso, en situació de serveis especials com a magistrat de l'Audiència de Barcelona, i els altres alts càrrecs d'Antifrau, funcionaris de la Generalitat, tenien dret a percebre els triennis que els corresponien com a funcionaris dels seus respectius cossos funcionarials, però no els del règim intern del Parlament. Així, entre el 2010 i el 2018, els tres directors que va tenir l'organisme, la directora adjunta, el director d'anàlisi i el director d'investigacions, van percebre un total de 232.603 euros en triennis indegudament pagats, dels quals més de 207.000 els va cobrar De Alfonso. El maig del 2018, amb Miguel Ángel Gimeno de director, l'OAC va resoldre la disfunció.

A banda, De Alfonso i els altres alts càrrecs van cobrar complements anuals de productivitat, anomenats de qualitat. L'exdirector hauria cobrat almenys uns 50.000 euros més entre el 2011 i el 2016. Els altres 56.425 euros fins a arribar als 300.000 els va percebre el 2015 gràcies al seu vuitè trienni com a jutge, però la Sindicatura de Comptes, en l'informe que va fer el 2018, ja va detectar-hi irregularitats. Assenyalava que De Alfonso havia cobrat els vuit triennis com si els hagués generat tots a l'OAC, quan només n'havia generat un a Antifrau i els set restants a l'administració de justícia (per un import inferior).

stats