CONFLICTE DE NOMS
Política 27/07/2015

L'associació Drets s'oposa a que Societat Civil Catalana es registri com a marca

L'entitat al·lega davant l'Oficina Espanyola de Patents i Marques que el nom "és una denominació genèrica, que defineix un col·lectiu molt ampli de persones", i "no té el caràcter distintiu que requereix la llei de marques"

Efe
1 min
La cúpula de Societat Civil Catalana, en una imatge d'arxiu / ARA

BarcelonaL'associació Drets ha presentat un escrit davant l'Oficina Espanyola de Patents i Marques en la qual expressa la seva oposició que Societat Civil Catalana Associació Cívica i Cultural (SCC) es registri com a marca. La sol·licitud de SCC s'havia publicat al Butlletí Oficial de la Propietat Industrial al maig i Drets ha presentat la seva oposició el 14 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'associació Drets al·lega que SCC "és una denominació genèrica, que defineix un col·lectiu molt ampli de persones, i que per això no pot ser registrat com a marca, ja que no té el caràcter distintiu que requereix la llei de marques". També afegeix que "són moltes les entitats que formen part de la societat civil catalana, com Drets mateix, i que el registre d'SCC podria usurpar aquesta característica".

L'escrit d'oposició presentat davant l'Oficina de Patents espanyola també denuncia que l'entitat unionista "s'apropia de la bandera, un símbol compartit per la ciutadania catalana, ja que el logotip de l'entitat utilitza les quatre barres vermelles sobre fons groc". Segons Drets, l'article 5 de la llei de marques prohibeix explícitament que els escuts, banderes i altres emblemes estatals o de comunitats autònomes es puguin reproduir o imitar en marques comercials.

L'associació Drets ha denunciat durant els últims sis mesos davant la fiscalia diverses denúncies per missatges a Twitter que expressen odi o amenaces contra els catalans. Drets va ser l'entitat que va impulsar la campanya d'autoinculpacions de ciutadans després del 9-N i la que va denunciar els partits falangistes pels seus discursos d'odi el 12 d'octubre a Montjuïc. El mes de gener passat també va denunciar davant l'ONU que la justícia espanyola "no actua per defensar els drets dels catalans davant la creixent catalanofòbia".

stats