Política 05/01/2015

Societat Civil Catalana presenta una queixa davant el CAC per l'emissió i la coproducció de 'L'endemà' a TVC

L'entitat reclama un estudi sobre els documentals projectats els últims dos anys per demostrar la desproporció a favor de l'independentisme

Acn
1 min
Representants de Societat Civil Catalana presentant la queixa al CAC / ACN

BarcelonaSocietat Civil Catalana ha presentat una queixa al CAC per l'emissió del documental 'L'endemà', coproduït per TVC. El vicepresident segon l'entitat, Josep Rosiñol, creu que TV3 està fent una labor "molt esbiaixada cap al secessionisme" i defensa que exemples com 'L'endemà' van "en contra de la pluralitat". Per aquest motiu, l'entitat demana al CAC una investigació per verificar si s'ha emès material amb una durada i un horari similar per defensar una tesi contrària a l'independentisme. Així mateix, Societat Civil també ha reclamat al CAC que iniciï un estudi sobre els documentals emesos per TV3 els últims dos anys amb l'objectiu de demostrar la desproporció de projectes a favor de l'independentisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Societat Civil Catalana ha lamentat que el documental "únicament recull plantejaments favorables a la secessió de Catalunya, sense comptar amb altres opinions". Quant a l'argument de la directora del documental, Isona Passola, de no incloure en el documental cap defensor de l'unionisme amb l'argument que "no l'havia trobat", Rosiñol ha posat la seva organització "al servei de TVC per ajudar en la recerca d'aquesta altra visió".

Com exposen a la demanda presentada al CAC, Societat Civil Catalana creu que és evident que l'opció de la televisió pública catalana continua sent difondre produccions que "només reflecteixen els partidaris de la ruptura amb Espanya". Segons Rosiñol, aquest fet "va en detriment de la qualitat de la nostra democràcia", i defensa que calen uns mitjans públics "enriquidors" amb els quals la societat pugui decidir amb "criteri i diferents punts de vista". El vicepresident segon ha demanat a TV3 que compleixi amb les pròpies lleis de la comunicació audiovisual de Catalunya i el llibre d'estil de la CCMA, i ha ironitzat que "sembla que estigui fet per incomplir-ho".

stats