Política 17/09/2021

El jutge sospesa amb la Fiscalia si envia Jordi Pujol Ferrusola a la presó

Ara
1 min
El fill gran de l’expresident Jordi Pujol, Jordi Pujol Ferrusola.

BarcelonaEl cercle s’estreny al voltant del primogènit dels Pujol Ferrusola. El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha demanat a la Fiscalia Anticorrupció que es pronunciï sobre si ha de tornar a interrogar Jordi Pujol Ferrusola abans d’imposar-li les mesures cautelars que exigeix UPyD, que en demana l’empresonament o la prohibició de sortir del territori espanyol. Així es desprèn d’una providència judicial en què el magistrat fa la consulta preceptiva a la Fiscalia abans de prendre una determinació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge De la Mata també ha reclamat a Anticorrupció un informe sobre l’empresari A.G.K., que ha sol·licitat l’arxivament del seu cas en la investigació sobre l’origen de la fortuna dels Pujol Ferrusola. L'empresari va declarar fa un any que la seva empresa, Life Mataró, havia pagat al fill gran dels Pujol Ferrusola per suposades tasques d’assessoria sense contracte legal.

Rastreig del primogènit

El jutge segueix el rastre de les activitats econòmiques de Jordi Pujol Ferrusola des que el 17 de gener del 2013 -pocs dies abans de l’aprovació de la declaració de sobirania del Parlament- la que havia sigut amant seva, Victoria Álvarez, va declarar davant el jutge Pablo Ruz que havia vist com el primogènit de l’expresident duia a Andorra bosses plenes de bitllets per ingressar en comptes de la banca andorrana. La declaració d’Álvarez -segons els testimonis, a instància del cap de gabinet de Rajoy i candidat Jorge Moragas- va ser clau per a la imputació de Jordi Pujol Ferrusola. També està imputada pel cas la seva exdona, Mercè Gironès.

stats