Política 15/06/2014

El successor de Navarro al capdavant del PSC s'escollirà el 13 de juliol

La tria del nou secretari general dels socialistes catalans coincidirà amb la votació del relleu de Rubalcaba al PSOE

Sara González
1 min
El successor de Pere Navarro l'ha de triar la militància

BarcelonaEl successor de Pere Navarro com a secretari general del PSC es votarà el dia 13 de juliol, data en què el PSOE també té prevista la tria del líder que rellevarà Alfredo Pérez Rubalcaba. Els socialistes catalans també han confirmat aquest diumenge que celebraran el congrés els dies 19 i 20 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins que arribi aquest congrés extraordinari, hi haurà una gestora que es farà càrrec del partit i que serà presidida per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. La resta d'integrants seran Iolanda Pineda, Antoni Llevot, Carles Prieto, Manel Brinquis, Rut Soto, Conxita Campoy, Joaquin Fernández i Montse Montiel.

El consell també ha aprovat sense cap vot en contra i amb quatre abstencions el reglament pel qual es regirà el proper congrés extraordinari i que tanmateix regularà l'elecció del nou primer secretari del PSC pel vot directe de tots els militants (adjuntem el reglament).

El futur cap dels socialistes catalans sortirà escollit per la militància del partit. El que ja és segur és que l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, no serà una de les candidates després que ella mateixa ha anunciat la renuncia a un càrrec per al qual sonava amb força el seu nom.

Després que Parlon s'autodescartés per a la cursa, Miquel Iceta, que és membre de l'executiva del PSC i de la del PSOE, ha intervingut al consell nacional del partit per oferir-se "per al que calgui". Ha estat prou ambigu perquè ningú pugui dir que vol ser candidat, però també perquè ningú pugui negar-ho.

stats