Política 28/05/2015

El jutge tanca el cas Palau i manté imputat l'exdirectiu de Ferrovial

Jaume Camps, exdiputat de CiU, queda exculpat perquè el delicte hauria prescrit

Efe
1 min
Millet, que està en llibertat amb càrrecs, en una de les seves visites a la Ciutat de la Justícia.

BarcelonaEl jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música ha donat per tancada la instrucció del cas. En la interlocutòria, el magistrat manté imputat l'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura, la defensa del qual havia demanat l'arxivament per prescripció, i exculpa l'exdiputat de CiU Jaume Camps.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge considera que Camps va exercir, presumptament, d'intermediari en el pagament de comissions a CDC, però l'exculpa perquè entén que els fets han prescrit.

En la interlocutòria, que és recurrible, el jutge conclou que CDC va cobrar comissions il·legals de la constructora Ferrovial a través del Palau de la Música, a canvi de l'adjudicació d'obra pública, mitjançant lliuraments en efectiu als tresorers del partit, facturació falsa i convenis de col·laboració amb la Fundació Trias Fargas (actual Catdem).

La defensa de Pedro Buenaventura va demanar al jutge que arxivés la causa contra el seu client, també per prescripció, però l'instructor desestima aquesta petició perquè entén que no ha transcorregut el termini suficient perquè s'hagi extingit la responsabilitat penal de l'exdirectiu.

stats