Política 19/03/2014

Joan Tardà, al Congrés: "Adéu Espanya, con su pan se lo coman"

El diputat d'Esquerra acusa el PP de ser uns "nacionalistes captius i segrestats per una història i mentalitat supremnacionalista"

Efe
1 min

Madrid"Adéu Espanya, con su pan se lo coman". Així ha acabat aquest dimecres la intervenció de Joan Tardà davant el ple del Congrés dels Diputats. El diputat d'Esquerra ha pronunciat aquesta frase durant el debat d'una moció de CiU sobre el suport a la cultura en les diferents llengües oficials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció, Tardà ha criticat que el govern del PP s'oposi a una "descastellanització" de l'Estat i ha afegit que aquesta és la raó per la qual els republicans volen separar-se d'Espanya "com més aviat millor". El diputat ha denunciat que l'executiu de Rajoy presentés davant del Tribunal Constitucional la llei catalana del cinema, que estableix que el 50 per cent de les còpies de les pel·lícules que s'estrenen a Catalunya estiguin doblades en català, amb excepció d'aquelles que es distribueixen en versió original, inclòs el castellà.

"No tenen remei. Són vostès uns nacionalistes captius i segrestats per una història i mentalitat supremnacionalista, supremacia del castellà per sobre del català, l'euskera i el gallec", ha proclamat Tardà, que ha assegurat que els populars són "incorregibles" i per això treballa per dir "adéu Espanya, con su pan se lo coman".

stats