PARLAMENT
Política 15/03/2011

SI titlla Ortega de "presumpta delinqüent" i de "la millor falsificadora"

El portaveu al Parlament del partit, Alfons López Tena, reclama la creació d'una comissió d'investigació i recorda que falsejar està tipificat al codi penal amb un càstig d'entre sis i dos anys

Núria Martínez
2 min

El portaveu al Parlament de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, ha acusat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, de ser una "presumpta delinqüent" i ha afirmat que està al Govern dels millors perquè és la "la millor falsificadora". Tena ha recordat que aquesta falsificació està tipificada al codi penal amb un càstig que oscil·la entre els sis mesos i els dos anys de presó. En aquest sentit, SI ha reclamat la creació d'una comissió d'investigació que aclareixi si ha estat ella l'autora de la falsificació i si algun cop ha exercit com a psicòloga per tal de poder iniciar diligències judicials. El portaveu ha argumentat que els catalans no es "mereixen tenir una vicepresidenta que els enganyi".Per la seva banda, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha afirmat que és "fal·laç i elitista" dir que algú sense carrera no es pot dedicar a la política, i que "el fet lamentable no és la mancança de títol, sinó amagar-la". La portaveu ha relacionat aquest fet amb "l'opacitat, la falta a la veritat i la improvisació que està duent a terme el govern dels millors". Simó, a més, ha explicat que "ERC encara no sap si demà preguntarà sobre aquest tema", ja que només disposen de 10 minuts, i "tenen moltes preguntes a formular com el tancament de TV3 al País Valencià, o la CEO."

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha lamentat que "no hagi estat iniciativa del Govern explicar-ho" i ha expressat la necessitat de que "s'aclareixi l'error". Camats, a més, ha titllat "d'exagerada" la comissió d'investigació proposada per SI, ja que segons ella "no està ben fet, però no té més transcendència."Alhora, el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha afirmat que a la reunió de la comissió primera demanaran explicacions a la vicepresidenta, "però sense fer-ne el tema principal". Així, Nadal ha mostrat la voluntat del PSC de saber "quines han estat les raons que han induït a Ortega a aquest error."També, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha lamentat que "per tenir el Govern dels millors s'hagi de falsificar" i ha afirmat que el PP posa "en quarantena això dels millors." Millo creu que "això no és un error, sinó que és el falsejament d'una informació" i ha recordat que "una persona de la rellevància de la vicepresidenta ha de demanar disculpes allà on correspon, al Parlament, i no al seu blog." El portaveu, a més, ha instat a Ortega que demà a la comissió d'afers internacionals "aclareixi el tema" i ha declarat que el seu grup li formularà preguntes al respecte.

stats