Política 27/06/2015

Teresa Forcades abandona la flotilla de Gaza per una indisposició

Les embarcacions que volen trencar el bloqueig a la franja naveguen ja per aigües internacionals

Ara
1 min

BarcelonaLa líder de Procés Constituent Teresa Forcades ha hagut d'abandonar la Flotilla de la Llibertat, que navega des d'aquesta matinada en aigües internacionals cap a Gaza amb la intenció de trencar el bloqueig imposat per Israel en aquest territori.

Forcades ha hagut de deixar l'embarcació on anava per una indisposició, segons han confirmat els responsables de la campanya a l'ARA, i viatja de retorn a Catalunya, on s'espera que arribi aquesta nit procedent de l'illa de Creta.

La III Flotilla de la Llibertat continua el seu viatge cap a Gaza amb una cinquantena d'activistes de diferents països entre els quals un membre de la Knesset israeliana, l'expresident tunisià Moncef Marzouki i altres líders polítics de Jordània, Grècia i Algèria.

També hi han embarcat dues eurodiputades espanyoles, Ana Miranda (BNG) i Estefanía Torres (Podem).

Camí de Gaza

La Flotilla té previst arribar a Gaza en uns pocs dies si l'exèrcit israelià no els intercepta en aigües internacionals, com ha passat en ocasions anteriors.

Un pesquer reformat, el 'Marianne de Gotemburg', la principal embarcació de la Flotilla, porta panells solars per mitigar els problemes d'electricitat que pateix Gaza i també equipament mèdic, segons els organitzadors.

L'any 2010 van morir 10 persones quan la marina d'Israel va assaltar la Flotilla quan navegava en aigües internacionals camí de Gaza.

stats