Política 07/01/2015

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias es disputen l'economista francès Thomas Piketty, de visita a Madrid

Dijous conversa amb el líder socialista i divendres és entrevistat pel secretari general de Podem

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Piketty revoluciona França en renunciar a la Legió d’Honor

Madrid"Que nosaltres sapiguem, Thomas Piketty només té previst parlar amb Pedro Sánchez en el seu viatge a Madrid", ha assegurat amb un somriure sorneguer aquest dimecres el número dos del PSOE, César Luena. El líder socialista va creure haver donat un efectiu cop sobre la taula en aconseguir que l'economista francès més de moda per les seves idees en la lluita contra la crisi i la desigualtat acceptés que l'acompanyés en la presentació del seu llibre a Madrid, 'Capitalisme, crisi i desigualtat'. Però al final Podem se li ha posat a l'alçada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dijous a la tarda el líder del PSOE conversarà amb l'autor d''El Capital del Segle XXI' a la seu de la Fundació Diario Madrid, però el divendres serà entrevistat pel secretari general de Podem al programa 'Otra Vuelta de Tuerka', que emet Público TV, segons ha anunciat la formació en una nota de premsa.

"Després del rodatge de l'entrevista, el prestigiós economista mantindrà una reunió amb diversos membres del Consell Ciutadà en què es tractaran diferents aspectes sobres les propostes econòmiques de Podem i les que planteja el mateix Piketty", ha assenyalat Podem.

L'economista de moda

La popularitat de Piketty es deu, sobretot, a l'èxit del seu assaig, en què argumenta que la desigualtat creix perquè el capitalisme, per la seva naturalesa, tendeix a retribuir millor als que més tenen. En aquest sentit, aposta per un impost global a la riquesa, unes tesis molt similars a les que sosté la formació liderada per Pablo Iglesias.

Pikkety, a més, acaba d'aixecar una gran polèmica a França en rebutjar la màxima condecoració que ofereix l'estat: la legió d'honor.

stats