Política 29/06/2015

El primer tinent d'alcalde defensa la contractació de la seva dona a l'Ajuntament de Barcelona

En una entrevista a BTV, Pisarello ha argumentat que no es pot demanar a Barcelona en Comú que "prescindeixi de la seva millor gent"

Efe
2 min

BarcelonaEl primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha defensat avui la contractació de la seva parella, Vanesa Valiño, experta en assumptes d'emergència habitacional i afí a Barcelona en Comú, com a assessora de la regidoria d'Habitatge, en una entrevista a Barcelona Televisió (BTV).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No podem demanar a una organització política que prescindeixi de la seva millor gent", ha argumentat Pisarello per defensar tant la incorporació de la seva companya com el fet que BComú contracti com a responsable de Relacions Polítiques i Institucionals el company de l'alcaldessa, l'activista i economista Adrià Alemany.

Pisarello ha subratllat que la contractació de Valiño és "conseqüència d'una decisió del regidor d'Habitatge –Josep Maria Montaner– i dels mateixos eixos de contingut de Barcelona en Comú", al qual està vinculada, "i no de l'alcaldessa", Ada Colau. "És una persona que fa 10 anys que treballa en temes d'habitatge", "de reconeguda competència en aquest àmbit" i que "ha treballat en organismes locals i internacionals sobre el tema d'habitatge", ha destacat el primer tinent d'alcalde de la seva parella.

També ha recordat que s'aplicaran els límits del codi ètic de Barcelona en Comú i un sou determinat que és molt inferior al que guanyaria "qualsevol altre tècnic de l'Ajuntament que treballés sobre la mateixa qüestió". El codi ètic de BComú estableix, entre altres coses, que Vanesa Valiño no podrà cobrar més de 2.200 euros i que no cobrarà dietes per assistir a reunions.

Per a Pisarello, les candidatures de plataformes ciutadanes estan "sota la lupa" i el missatge que s'està donant és que "no s'ha de creure en la política perquè tots els qui fan política acaben reproduint els mateixos vicis".

Segons el primer tinent d'alcalde, "s'ha demostrat que no tothom és el mateix" i que BComú amb l'eliminació dels sous com a privilegis, en retre comptes a la ciutadania, la limitació de mandats o la no-relació amb les entitats bancàries "no fa la política de sempre" i "és important que la ciutadania ho sàpiga".

stats