Tomàs Molina fitxa per Esquerra: serà el seu número 2 a les europees

El meteoròleg fa el salt a la política per lluitar contra el canvi climàtic des d'Europa

2 min
Tomàs Molina.

BarcelonaEl meteoròleg Tomàs Molina (Badalona, 1963) serà el número 2 d'Esquerra a les eleccions europees. En els pròxims mesos, el físic canviarà el plató de TV3 pels actes de campanya i farà tàndem amb l'eurodiputada i cap de llista dels republicans a les eleccions, Diana Riba, segons ha anunciat el partit en un comunicat aquest diumenge. Esquerra es presenta a les europees dins de la candidatura Ara Repúbliques, que inclou Bildu, el BNG i Ara Més, i que en les eleccions del 2019 va treure tres eurodiputats –dos d'Esquerra i un de Bildu–. Malgrat que Molina sigui el número 2 dels republicans, caldrà veure quin lloc acaba ocupant dins de la llista definitiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llicenciat en ciències físiques i doctorand en comunicació, Tomàs Molina és cap de meteorologia de Televisió de Catalunya des del 1987. També és professor associat de la Universitat de Barcelona des de l’any 2000, ambaixador del Pacte Europeu pel Clima de la Comissió Europea i membre del consell d’administració del Servei Meteorològic de Catalunya.

Esquerra fitxa Molina amb la intenció de reforçar el perfil ecologista de la seva candidatura als comicis europeus del pròxim 9 de juny. L'objectiu, expliquen des del partit, és "seguir construint una Europa de nacions lliures, socialment justa, verda, feminista i capaç de parar els peus a l’extrema dreta". De fet, l'activitat de la Unió Europea és clau en la definició de les polítiques ambientals dels estats membres.

"Escoltaré tothom"

En un vídeo al seu perfil de X, Molina ha explicat que fa el salt a la política per lluitar contra el canvi climàtic. "No soc un polític ni crec que ho sigui mai, però tal com estan les coses he decidit presentar-me amb ERC", ha afirmat. Molina s'ha compromès a escoltar tothom per fer "les coses millor" –per exemple, ha recordat, per atendre les reivindicacions dels pagesos–. I ja ha deixat caure alguna proposta, com gravar els "ultrarics" per redistribuir millor la riquesa, fer pagar a les aerolínies per les emissions contaminants dels avions i lluitar contra la sequera i prevenir incendis forestals. "Miraré de portar Catalunya a Europa", ha afirmat el meteoròleg.

Diana Riba, la número 1 de la candidatura republicana, ha celebrat el fitxatge: "Serà un plaer treballar al costat de Tomàs Molina, un referent en l'àmbit meteorològic i en l'activisme climàtic", ha dit en un missatge a X. També li ha donat la benvinguda a la família republicana el seu líder, Oriol Junqueras, que ha destacat que els coneixements de Molina i el seu prestigi "contribuiran en bona mesura a fer realitat els grans objectius que necessita el país". S'hi han sumat el president Pere Aragonès i consellers com Ester Capella o Laura Vilagrà.

En canvi, qui fins ara ha estat el 2 d’Esquerra a l’Eurocambra, Jordi Solé, ja se n’acomiada davant del fitxatge de Molina, que allunya les possibilitats que ell repeteixi com a eurodiputat en una llista on les primeres posicions s’auguren disputades. “Suposo que mai ningú va dir que la política fos sempre justa. Perquè a vegades no ho és”, ha piulat.

stats