Política 09/11/2015

"El repte és transformar l'autonomia catalana en l'estat català": el discurs d'investidura de Mas, en 10 frases

El president de la Generalitat en funcions ha llançat un avís a la CUP en afirmar que si no surt investit "el procés queda encallat"

Laia Vicens
2 min
Artur Mas ha pronunciat el discurs d'investidura davant dels diputats del Parlament

Barcelona1. "De la majoria depèn que no hi hagi bloqueig ni pèrdua innecessària de temps per iniciar el procés que ens ha de portar a l'estat català. Sense investidura no hi ha Govern definitiu i, conseqüentment, el procés queda encallat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "No s'entendria que tinguéssim un Parlament plenament operatiu convivint amb un govern que deriva de l'anterior legislatura. Una arrencada tan potent de la legislatura requereix un govern a l'altura dels reptes que ens hem marcat i per als quals disposem d'un mandat democràtic".

3. "L'Estat no vol comprendre, vol destruir. Se sent atacat, quan el que s'hauria de sentir és qüestionat. L'Estat està políticament incapacitat per acceptar un repte de la profunditat i de l'altura democràtiques que li està plantejant una part molt significativa de la societat catalana".

4. "El procés està impulsat per un moviment majoritari, ordenat i transversal, configurat per la generositat de molts que han entès que la llibertat està per sobre de les ideologies i de les sigles dels partits".

5. "El repte és transformar l'autonomia catalana en l'estat català, i per aconseguir-lo fa falta tothom que hi cregui i que s'hi comprometi. No sobra ningú. Ho repeteixo: no sobra ningú".

6. "Per parlar de Catalunya, el govern espanyol ha convocat tothom menys els representants de Catalunya. Això frega el ridícul".

7. "En altres països, amb menys suport, s'han organitzat referèndums. Això passa en les democràcies d'alta qualitat. En les de baixa qualitat o pseudodemocràcies es fa servir la fiscalia, la policia i els tribunals. D'aquests dos tipus d'estat, en quin els agradaria viure? Per quin valdria la pena lluitar?".

8. "La declaració de l'inici del procés cap a la independència és fruit del diàleg, la negociació i el pacte. Com tot pacte, implica cessions mútues en benefici de l'acord, en què cada part cedeix per arribar a un tot".

9. "Tots els que seguim reclamant un referèndum el tindrem, el de la futura Constitució catalana".

10. "Catalunya ha viscut una situació dura, difícil. Tenim massa famílies que han traspassat el llindar de la pobresa. Tenim les mans lligades. L'Estat ens ha imposat uns límits de dèficit injustos i insolidaris. No ha assumit ni pagat els deutes amb Catalunya. Catalunya genera prou recursos per tenir un estat del benestar que ara no té. Catalunya podria haver mantingut el nivell de benestar sense retallades, si hagués disposat d'un estat propi".

stats