Política 03/06/2013

"El que ens falta és molt treball a temps parcial", Artur Mas a París en deu frases

El President de la Generalitat ha donat una roda de premsa a la capital francesa per tal de parlar del seu viatge

Ara / Agències
2 min

ParísEl President de la Generalitat, Artur Mas, ha donat una roda de premsa a París per parlar del seu viatge a la capital francesa. Allí ha signat un conveni amb la directora general de la Unesco que permetrà enviar alts representats de la Generalitat a la UNESCO en temes que preocupin especialment Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Mas ha aprofitat el viatge a París per reunir-se amb el president de la companyia ferroviària francesa, Guillaume Pepy. També havia de sopar amb el ministre de Defensa francès, però finalment la reunió s'ha cancel·lat.

A continuació, deu de les frases més destacades de la roda de premsa:

  • "Anem accentuant la nostra acció internacional", sobre el conveni firmat amb la UNESCO.
  • "D'acord amb la Constitució nosaltres podríem organitzar un referèndum a Catalunya. El problema no és la Constitució, és la interpretació que se'n fa".
  • "La companyia ferroviària francesa té ganes de fer coses a Catalunya" i "Rodalies [Barcelona] és un terreny que s'ha d'anar explorant".
  • "Encara no estem en la fase en què les institucions europees facin pronunciaments explícits [sobre el procés sobiranista]".
  • "Jo crec que a casa nostra, a diferència de molts altres països europeus que tenen molt menys atur, el que ens falta és molt treball a temps parcial. A Europa hi ha molta gent que no treballa totes les hores del dia i per tant no cobra totes les hores del dia."
  • "No és el mateix un minijob, que vol dir treballar tot el dia per molt pocs diners, que treballar menys hores per menys diners".
  • "La reunió [amb Jean-Yves Le Drian] no era en qualitat de ministre de Defensa", sinó que "era amb el president de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes [...], que també és ministre de Defensa".
  • "A hores d'ara em sento recolzat [per ERC]".
  • "Arriba un moment en què quan has tocat os no es pot tallar més. I aquest és el missatge que li volem donar al govern central. No es pensin que no portem el pressupost a aprovació perquè algun partit com ERC ens condiciona [...]. És el Govern de Catalunya qui no el vol portar".
  • "Segons quins dèficits ens assignin, nosaltres, advertim ja des d'ara, que no podem fer un pressupost. No el podem fer perquè seria igual que, des de les pròpies institucions catalanes, condemnar l'estat del benestar a Catalunya".
stats