Política 04/05/2014

Tremosa diu que Europa ha d'aprofitar la consulta catalana per mostrar al món com es resol un conflicte "cívicament"

L'eurodiputat i candidat de CiU a les eleccions europees demana a la Unió Europea que respecti la consulta i el seu resultat

Acn
2 min
Ramon Tremosa i el seu equip per a les eleccions europees, aquest diumenge, davant de les quatre columnes de Puig i Cadafalch / ACN

BarcelonaL'eurodiputat i candidat de CiU als comicis europeus del 25 de maig, Ramon Tremosa, ha exposat aquest diumenge que el referèndum català "és una bona oportunitat per a Europa". Tremosa ha dit que igual que la consulta sobre la independència escocesa, el "cas català" permetrà a les institucions europees demostrar a altres continents "un exemple de bones pràctiques i com d'una manera pacífica, cívica i parlamentària es pot resoldre un conflicte d'autodeterminació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta idea que pot semblar original a Espanya no la dic jo, sinó que mitjans de comunicació internacionals tan influents com el 'Financial Times' ja ho diuen des de fa temps", ha dit l'eurodiputat per reforçar la seva idea.

Així mateix, durant l'acte d'aquest diumenge, Tremosa ha aprofitat l'ocasió per recordar que el seu partit té "un doble compromís" de cara a les eleccions europees. "Volem que les institucions europees facin seu el referèndum del 9-N i que un cop realitzat respectin el seu resultat", ha dit.

Referint-se a la consulta d'autodeterminació escocesa, Tremosa ha fet ressaltar "les conseqüències positives" per a Catalunya i Europa "si guanyés el 'sí'" i, en aquest sentit, ha afegit que en aquest cas "els discursos de por del PP i del PSOE caurien com castells de cartes".

L'eurodiputat ha contestat també al ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, i ha repetit que "una Catalunya independent no seria pobra". Així, Tremosa ha explicat que si "tinguéssim el control dels impostos dels catalans podríem invertir més en polítiques socials i crear noves infraestructures". "Les opcions de negoci es multiplicarien igual que les inversions, tindríem un futur més pròsper", ha afegit tot dient per acabar que "hi ha molta literatura econòmica que dóna suport a aquesta opció".

Finalment, Tremosa ha considerat que una Catalunya independent també portaria beneficis per a Espanya, ja que, segons ha dit, el govern estatal es veuria obligat a reestructurar-se i a "abandonar la centralització".

stats