POLÍTICA
Política 16/07/2013

Trillo va pagar amb diner negre del PP la defensa dels militars encausats per l'accident del Iak-42

Així ho va assegurar Luis Bárcenas durant la seva declaració aquest dilluns davant el jutge Pablo Ruz

Europa Press
1 min

BarcelonaL'extresorer del PP Luis Bárcenas va revelar durant la seva declaració davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz que l'exministre de Defensa Federico Trillo va sufragar amb diners de la 'caixa B' del partit la defensa dels militars processats per l'accident de l'avió Iakovlev 42, segons fonts jurídiques. En el judici, celebrat l'abril de 2009 a l'Audiència Nacional, es van asseure a la banqueta tres comandaments militars acusats d'identificar erròniament 30 dels 62 morts en el desastre aeri. La Fiscalia demanava per al general de Sanitat Vicente Navarro, el comandant mèdic José Ramírez i el capità mèdic Miguel Sáez penes de fins a 5 anys de presó per un delicte continuat de falsedat documental.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secció primera de la sala penal va condemnar finalment a tres anys de presó el general Navarro i a 18 mesos de presó Ramírez i Sáez. La sentència va ser ratificada pel Tribunal Suprem. Després de fer públiques les condemnes, Trillo va comparèixer a la seu del PP al carrer Génova de Madrid i va assegurar que continuava pensant que els responsables de l'equip mèdic espanyol van actuar de "bona fe". "Respecto la sentència però no la comparteixo. Els metges militars van actuar al màxim de les seves possibilitats en unes circumstàncies extraordinàriament difícils", va dir l'exministre.

Compensat perquè cobrava poc de ministre

Bárcenas va assegurar, a més, que Trillo va ser compensat econòmicament per la minva salarial soferta quan va abandonar el seu lloc com a president del Congrés dels Diputats per assumir la cartera de Defensa.

stats