Política 03/11/2019

El Tsunami "defensa el dret a vot" i es desmarca de possibles ocupacions dels col·legis electorals el 10-N

La plataforma convoca la ciutadania només durant la jornada de reflexió de 16 a 22 h

Ara
2 min
El Tsunami "defensa el dret a vot" i es desmarca de les possibles ocupacions dels col·legis

BarcelonaEl Tsunami Democràtic es desmarca de les possibles ocupacions dels col·legis electorals el 10 de novembre. A través d'un comunicat, la plataforma ha explicat aquest diumenge que "defensa el dret a vot" i que l'acció que preveuen per a la jornada de reflexió, el dissabte 9 de novembre, tan sols se celebrarà de 16 a 22 h. D'aquesta manera ha desmentit les informacions que en les últimes hores havien apuntat que el Tsunami pretenia bloquejar els centres electorals per boicotejar les eleccions del 10 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si la repressió de l'Estat no s'atura per la jornada de reflexió, tampoc no s'aturarà la gent", ha afirmat la plataforma en l'escrit, en què també ha exposat que el 9-N s'utilitzarà l'aplicació del Tsunami "per primera vegada com a preparació de la primera gran acció", que es farà els dies 11, 12 i 13 de novembre, quan ja se sabran els resultats dels comicis.

L'objectiu és aplegar ciutadania, entitats, associacions i grups diversos a les places d'arreu del país per "fer reflexionar l'Estat" i "recordar-li que no pot restringir ni limitar el dret a la llibertat d'expressió", com tampoc el "dret a la lliure reunió i manifestació". El Tsunami, a més, pretén fer veure a l'estat espanyol que "els conflictes s'han de resoldre políticament: ni policialment, ni judicialment, ni amb amenaces constants".

En aquesta línia, l'organització defensa que sí que hi ha una solució possible al conflicte, la qual, asseguren, "passa pel diàleg i la negociació: #SpainSitAndTalk", han apuntat. "Les urnes no fan por, tot el contrari: és el que reclama la majoria de la població catalana", han reiterat.

A Barcelona, la convocatòria està prevista per a les quatre de la tarda a la plaça Universitat, actualment ocupada per estudiants. Segons han informat, es preveu que hi hagi actuacions musicals, parlaments i diverses intervencions, en sintonia amb el que ja s'ha viscut els últims dies a l'emplaçament.

stats