Política 03/11/2019

El Tsunami "defensa el dret a vot" i es desmarca de possibles ocupacions dels col·legis electorals el 10-N

La plataforma convoca la ciutadania només durant la jornada de reflexió de 16 a 22 h

Ara
2 min
El Tsunami "defensa el dret a vot" i es desmarca de les possibles ocupacions dels col·legis

BarcelonaEl Tsunami Democràtic es desmarca de les possibles ocupacions dels col·legis electorals el 10 de novembre. A través d'un comunicat, la plataforma ha explicat aquest diumenge que "defensa el dret a vot" i que l'acció que preveuen per a la jornada de reflexió, el dissabte 9 de novembre, tan sols se celebrarà de 16 a 22 h. D'aquesta manera ha desmentit les informacions que en les últimes hores havien apuntat que el Tsunami pretenia bloquejar els centres electorals per boicotejar les eleccions del 10 de novembre.

"Si la repressió de l'Estat no s'atura per la jornada de reflexió, tampoc no s'aturarà la gent", ha afirmat la plataforma en l'escrit, en què també ha exposat que el 9-N s'utilitzarà l'aplicació del Tsunami "per primera vegada com a preparació de la primera gran acció", que es farà els dies 11, 12 i 13 de novembre, quan ja se sabran els resultats dels comicis.

L'objectiu és aplegar ciutadania, entitats, associacions i grups diversos a les places d'arreu del país per "fer reflexionar l'Estat" i "recordar-li que no pot restringir ni limitar el dret a la llibertat d'expressió", com tampoc el "dret a la lliure reunió i manifestació". El Tsunami, a més, pretén fer veure a l'estat espanyol que "els conflictes s'han de resoldre políticament: ni policialment, ni judicialment, ni amb amenaces constants".

En aquesta línia, l'organització defensa que sí que hi ha una solució possible al conflicte, la qual, asseguren, "passa pel diàleg i la negociació: #SpainSitAndTalk", han apuntat. "Les urnes no fan por, tot el contrari: és el que reclama la majoria de la població catalana", han reiterat.

A Barcelona, la convocatòria està prevista per a les quatre de la tarda a la plaça Universitat, actualment ocupada per estudiants. Segons han informat, es preveu que hi hagi actuacions musicals, parlaments i diverses intervencions, en sintonia amb el que ja s'ha viscut els últims dies a l'emplaçament.

stats