Eleccions municipals
Política 14/01/2011

Tura: "No sóc la candidata de Montilla"

La candidata a encapçalar la llista del PSC a Barcelona defensa les primàries com "una demostració que es pot triar". Ha estat entrevistada a Els matins de TV3 i a El món a Rac-1.

Albert Castellví
2 min
Montserrat Tura alcaldable

BarcelonaMontserrat Tura ha explicat avui a Els matins de TV3 per què ha decidit postular-se com a candidata a l'alcaldia de Barcelona pel PSC. Segons ella, no es tracta d'una acció contra el partit, sinó que pretén que la seva formació "sigui capdavantera". Segons Tura, durant els últims mesos, la ciutadania "ha llançat molts avisos que el projecte i els interlocutors" proposats pel PSC "no acabaven de fer el pes", i assegura: "No vull que la ciutadania pensi que no rebem" aquests avisos. Per això, diu, ha decidit reaccionar: "Planto cara a la inèrcia de no fer res malgrat que la societat ens està demanant que canviem el nostre discurs, el missatge, la manera de fer política". I ha afegit: "No vull mirar-me des de la mesa [del Parlament, d'on és secretària] com els ciutadans demanen canvi sense que hi hagi reaccions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exconsellera de Justícia i d'Interior s'ha presentat com "una ferma defensora de les primàries", no només en aquesta ocasió, sinó "sempre que s'ha acostat un procés electoral". En la seva opinió, si fossin més habituals, les veuríem com un fet natural. Tura confia que aquest procés no es vegi "com una baralla entre companys de partit", sinó com una demostració que els ciutadans "poden triar" quin candidat prefereixen. En aquest sentit, ha reptat el candidat de CiU, Xavier Trias a explicar "com ha estat escollit".

Tura, que ha reconegut que la seva candidatura "pot acabar malament", ha defensat la seva voluntat d'accedir a l'alcaldia de Barcelona, tot i ser de Mollet del Vallès –d'on també havia estat alcaldessa–. Segons ella, "si només es poguessin presentar aquells que coneixen molt bé la feina que s'ha de fer a les institucions, no hi hauria mai canvis". A més, considera que les eleccions a Barcelona són"més que unes municipals, és un debat sobre el model de país".

Finalment, Tura s'ha referit als bons resultats que va obtenir ahir en les enquestes proposades per molts mitjans de comunicació, en què els ciutadans van donar-li molt més suport que a Hereu. L'exconsellera ha assegurat que aquestes xifres "l'encoratgen", però ha puntualitzat que "només volen dir això".

Pel que fa a l'entrevista a Rac-1, l'exconsellera ha assegurat que no és la candidata de Montilla: "Al primer secretari no li va agradar que jo iniciés un procés d'aquestes caracteristiques". Tura ha revelat que Montilla va ser la tercera persona amb qui va parlar després de prendre la decisió. Abans ho havia fet amb Jordi Hereu i Carles Martí. El conductor de l'entrevista, Jordi Basté, l'ha retat a celebrar un cara a cara radiofònic amb Hereu. Tura ha acceptat i, per tant, cal restar a l'espera del qui digui Hereu, que encara no ha estat consultat.

stats