Política 07/05/2016

Unió ajorna un altre cop la decisió sobre si concórrer a les eleccions del 26-J

Espadaler demana marge per negociar l'impuls d'una plataforma centrista però la majoria de membres del consell nacional, inclòs Duran, s'han posicionat en contra d'anar als comicis

Núria Orriols
2 min
Ramon Espadaler i Josep A. Duran i Lleida conversen en un acte pel si al 14-J / ACN

BarcelonaUnió ajorna un cop més la decisió de si concórrer a a les eleccions al Congrés dels Diputats del proper 26 de juny. Així ho ha decidit el consell nacional del partit aquest dissabte al centre cívic del Besòs per unanimitat. Malgrat que, segons fonts del partit, bona part de les intervencions dels consellers nacionals han estat en contra de presentar-se a les eleccions, el secretari general, Ramon Espadaler, ha pres la paraula per demanar una setmana més de marge per intentar bastir una candidatura de centre per als propers comicis. Una opció que ja va defensar la setmana passada després de reunir-se el comitè de govern del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La majoria de càrrecs que han pres la paraula, però, han defensat no concórrer als comicis per la situació amb la que es troba el partit: està en preconcurs de creditors i no té espai en els blocs electorals dels mitjans públics.

Segons les fonts consultades, Josep Antoni Duran i Lleida s'ha posicionat perquè Unió no es presenti en aquests comicis i esperar que es rebaixi la "polarització" que considera que marca la política catalana i espanyola. És per això que el mateix exlíder del partit, que feia temps que no apareixia en els òrgans de decisió democristians des de la seva retirada al passat 16 de gener, ha proposat demanar el vot en blanc en la propera contesa electoral. Una opció que Espadaler ha rebutjat en la seva intervenció posterior.

Espadaler, en declaracions als mitjans de comunicació, ha explicat que en els propers dies té previstes converses per intentar bastir una plataforma de centre. "Hem trobat molta receptivitat", ha dit en relació a crear una candidatura que representi el "catalanisme moderat". Tot i que ha deixat clar que com a màxim es donen una setmana més per decidir si concorren a les eleccions, el secretari general ha assegurat que aquestes són converses que van més enllà d'aquesta cita electoral i que tindran recorregut en les properes eleccions al Parlament.

El dirigent democristià ha deixat clar que no es tracta de fer una coalició amb altres partits sinó d'aglutinar persones que fan el mateix diagnòstic que Unió, tan del món públic com del privat. En aquest sentit, ha afirmat que entre els participants en aquest nou moviment hi hauria implicades figures de CDC que no estan d'acord amb el rumb independentista que ha pres el partit.

stats