Política 04/06/2015

La representant d'Unió al CAC s'absté en l'acord per defensar una campanya de la Generalitat

Eva Parera, exportaveu dels democristians, va marcar distàncies amb l'espot institucional 'Preparats per fer una Catalunya millor'

Roger Mateos
2 min
Eva Parera, nova membre del CAC

BarcelonaEls sis membres del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) van reunir-se aquest dimecres per analitzar si la campanya institucional impulsada pel Govern sota el lema 'Preparats per fer una Catalunya millor' s'adequa al marc legal. Després de debatre-ho, es va aprovar un acord pel qual es considera que la campanya sí que encaixa en la legalitat. Van posicionar-s'hi a favor el president de l'organisme, Roger Loppacher, i dos membres més del CAC, Salvador Alsius i Yvonne Griley. En contra s'hi van manifestar Daniel Sirera, expresident del grup parlamentari del PP, i Carme Figueras, exdiputada del PSC. Eva Parera, exportaveu d'Unió, va optar per abstenir-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sirera i Figueras van emetre vots particulars per rebutjar l'acord. Segons Sirera, l'espot difós pel Govern parla d'una "nova realitat" que "s'acosta carregada d'esperança i renovada il·lusió", una referència que intenta "influir en les eleccions convocades informalment per al 27 de setembre". A més, el seu vot particular al·lega que la publicitat institucional "només pot tenir com a objecte la informació sobre els serveis públics" i, en aquest cas, no s'ofereix "cap informació sobre cap dels serveis públics" de la Generalitat. Figueras també demanava la retirada de la campanya perquè considera que vulnera la llei.

Segons fonts coneixedores de la reunió, els defensors de la campanya van aferrar-se als informes tècnics elaborats per l'àrea de continguts i l'àrea jurídica del CAC, que l'avalaven, i van argumentar que anys enrere ja es van fixar uns criteris que permeten interpretar "en sentit ampli" el concepte de servei públic, de manera que el foment dels valors de "l'esperança" i "la il·lusió" encaixarien en aquesta definició àmplia. Parera, per la seva banda, va expressar els seus dubtes sobre si la campanya del Govern s'ajusta a la legalitat i va optar per desmarcar-se'n, fent valer la seva abstenció.

stats