Política 09/02/2013

Unió aposta per votar 'sí' a la ILP contra els desnonaments i 'no' a la dels toros

Els democristians volen que es tramiti la iniciativa que demana la dació en pagament, però en discrepen en alguns punts i volen que CiU presenti una proposta pròpia

Roger Mateos
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida intervé en el Consell Nacional d'UDC / ACN

BarcelonaEl consell nacional d'Unió ha apostat aquest dissabte per votar a favor que es tramiti al Congrés la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) presentada per diferents entitats a favor de la dació en pagament per evitar més desnonaments, tot i discrepar d'alguns aspectes. Els democristians volen així que es pugui debatre la iniciativa a les Corts, però han demanat al grup de CiU al Congrés, que lidera Josep Antoni Duran i Lleida, que impulsi una proposta pròpia. Fins ara, UDC s'inclinava per una abstenció, però Duran ja va obrir la porta al 'sí' ahir i avui el Consell Nacional ha triat aquesta opció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, els diputats d'Unió votaran en contra de la ILP per restablir la festa dels toros a Catalunya, que van quedar prohibides gràcies a una llei aprovada al Parlament el 2010. Unió va donar llavors llibertat de vot als seus diputats i alguns d'ells van votar en contra de prohibir els toros, però ara consideren que les Corts no poden "anul·lar" una norma aprovada pel Parlament, segons han explicat en roda de premsa el secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, i el president del consell nacional d'Unió, Ramon Espadaler.

stats