Política 05/11/2016

Unió es resigna a crear un nou partit

L'objectiu dels democristians és presentar-se a les pròximes eleccions catalanes amb noves sigles

Ara
2 min
Ramon Espadaler es dirigeix als consellers nacionals d'UDC

BarcelonaEl present d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) s'allunya del que els seus dirigents haurien desitjat. Sense representació ni al Parlament ni a les Corts espanyoles i en ple concurs de creditors, amb un deute que supera els 22 milions d'euros, afronten necessàriament una revolució dins del partit. Unió mira al futur i es proposa rearmar-se amb la mirada fixada en les pròximes eleccions catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dissabte els consellers nacionals del partit han decidit apostar per la creació d'una nova força política, encara que això signifiqui renunciar als 85 anys d'història. "Totes les intervencions han apostat de manera unànime i assumint la realitat actual d'Unió per trobar un nou format i, si cal, un nou partit polític per donar continuïtat a les idees", ha explicat el secretari general, Ramon Espadaler.

Aquest dilluns UDC farà 85 anys. "És un instrument que té un full de serveis impecable al servei de Catalunya, però que en la situació actual li serà difícil ser útil per aportar aquestes propostes a les institucions, és a dir, presentant-nos a les eleccions", ha defensat Espadaler després de la reunió del consell nacional. "Hi ha una voluntat manifesta del consell nacional i dels militants que, si ja no serveix a causa de la seva situació, cal trobar un nou instrument", ha afegit.

La reconstrucció es farà a través de l'Institut d'Estudis Humanístics Miquel Coll i Alentorn, el 'think tank' proper al partit. "Som conscients que el procés d'articulació de tot això no és senzill, però com abans ens posem a treballar, millor", ha insistit. Espadaler ha demanat que "el debat sobre les aliances electorals no s'anteposi a la construcció de la nova formació política" i ha deixat clar que no se senten representats per "cap de les formacions polítiques actuals".

stats