Política 08/07/2015

Unió es descompon al territori: les intercomarcals de Barcelona i Terres de l'Ebre es dissolen per refundar el partit

Eren dues de les més crítiques amb la cúpula democristiana i estaven en mans dels independentistes. Els seus representants defensen que el llegat de la formació s'ha de vehicular amb la plataforma Hereus UDC 1931

Oriol March
1 min
Antoni Castellà, Núria de Gispert, Joan Rigol i Mercè Jou, els quatre principals representants d'Hereus UDC1931, plataforma constituïda pels crítics d'UDC / EFE

BarcelonaUnió inicia la seva descomposició al territori. Les executives intercomarcals del partit a les Terres de l'Ebre i també a Barcelona han decidit dissoldre's i reclamen refundar la formació a través de la plataforma Hereus UDC 1931, que aquest diumenge té el seu primer gran acte polític a l'espai Barts de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Fem una aposta decidida per refundar Unió Democràtica de Catalunya en una nova formació política que permeti una majoria sobiranista al Parlament català el proper 27 de setembre. La democràcia cristiana que vol un estat independent sumarà esforços, com sempre ha estat, amb la majoria del poble català", apunten les executives intercomarcals en un comunicat.

"No reconeixem l'actual direcció d'Unió Democràtica de Catalunya com a representants del sentir de la majoria del partit. No la reconeixem ni pels objectius polítics de defensar una via política autonomista per Catalunya ni per les formes de presa de decisions i d'actituds internes del partit", apunta el text.

Assumpció Laïlla, diputada independentista d'Unió i impulsora de la plataforma Hereus UDC 1931, ha apuntat en declaracions als mitjans des dels passadissos del Parlament que donen ple suport a la decisió de les dues intercomarcals i ha reiterat que a les eleccions del 27-S donaran suport al projecte que defensi Artur Mas.

Laïlla ha explicat que ultimen "una estructura sòlida" i que funcionarà al marge del partit que lidera Josep Antoni Duran i Lleida. D'aquesta manera, els independentistes pretenen donar "suport" i acollir a tots aquells independentistes que estan o han estat a Unió Democràtica. La seva intenció, però, no és presentar-se en solitari a les eleccions del 27-S, tot i que no descarten que aquesta "estructura" que presentaran diumenge acabi conformant-se com a partit.

stats