Política 24/03/2015

Dimiteixen quatre dirigents d'UPyD després que el partit rebutgi pactar amb Ciutadans

Els membres de la direcció Rodrigo Tena, David Andina, Irene Lozano i Álvaro Anchuelo –els dos últims, diputats– han presentat la seva dimissió en el consell de direcció del partit aquest dilluns a la nit

Efe
2 min
Rosa Díez va admetre que els resultats a Andalusia són “inapel·lablement dolents”, però va deixar clar que no es “rendeix” ni es planteja un acostament a Ciutadans.

MadridEls membres de la direcció d'UPyD Rodrigo Tena, David Andina, Irene Lozano i Álvaro Anchuelo –els dos últims, diputats– han presentat la seva dimissió en el consell de direcció que la formació ha celebrat aquest dilluns a la nit, i en el qual s'ha votat en contra de pactar amb Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han confirmat a Efe fonts d'UPyD, en la reunió s'ha sotmès a votació la possibilitat que la formació pactés amb el partit d'Albert Rivera per presentar candidatures conjuntes en futurs comicis electorals, arran dels mals resultats obtinguts pel partit que lidera Rosa Díez a les eleccions andaluses.

La proposta ha estat rebutjada pel consell de direcció i ha provocat la dimissió dels quatre membres de la directiva d'UPyD, que no estan d'acord amb el resultat de la votació, segons han informat fonts del partit.

La reunió del consell de direcció d'UPyD, del qual formen part 21 membres que es reuneixen habitualment els dilluns, ha finalitzat passada la mitjanit amb les quatre dimissions, al final d'una jornada en què la roda de premsa de Díez valorant els resultats a Andalusia ha estat qualificada de "decebedora" per a molts dels seus membres.

En aquesta roda de premsa, prèvia al consell de direcció, Díez ha reconegut que els resultats de les eleccions andaluses han estat "inapel·lablement dolents" per a UPyD, però ha afirmat que no s'ha plantejat dimitir mentre tingui el suport de la militància i, per tant, ha dit que no canviava la seva idea de presentar-se a les primàries per ser la candidata del partit a les eleccions generals. En la mateixa compareixença, Díez ja ha avançat que UPyD no pactaria amb Ciutadans.

Entre els disconformes amb la postura de Rosa Díez es troben els eurodiputats Enrique Calvet i Fernando Maura, així com els diputats Toni Cantó i Álvaro Anchuelo, els quals, a través de les xarxes socials, han demanat autocrítica a la direcció i que s'assumeixin responsabilitats.

Toni Cantó ha dit al seu compte de Twitter que la direcció del partit s'ha de "responsabilitzar de les decisions que ens han portat fins aquí", mentre que Álvaro Anchuelo, habitualment molt mesurat, ha escrit també un tuit en què ha qualificat el resultat d'UPyD de "dolent sense matisos" i ha advertit que "caldrà extreure d'una vegada les conseqüències".

Es tracta de dos casos de dirigents molt pròxims a Rosa Díez que, per primera vegada públicament, donen mostres de manifesta disconformitat amb l'estratègia de l'executiva.

stats