Política 13/10/2015

Urnes, paperetes i imputats: les respostes a les declaracions pel 9-N

Des de les portes del TSJC, on ha declarat aquest matí la consellera Irene Rigau, els dirigents de partits i plataformes independentistes han deplorat un cop més que la resposta al 9-N tingui forma d'imputació judicial d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau

Ara
2 min
La comitiva de dirigents polítics que han acompanyat Rigau, a la porta del Palau de Justícia / ACN

BarcelonaRaül Romeva (JxSí)

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de files de Junts pel Sí, Raül Romeva, present a la comitiva de suport a la consellera Irene Rigau, ha considerat "incomprensible i inadmissible que en un estat de dret, per posar urnes a una persona se l'imputi i processi". "Volem donar suport a les persones que en nom de la democràcia estan declarant", ha manifestat Romeva, que dóna per fet que es repetiran les concentracions de suport també per a Ortega i Mas.

Josep Rull (CDC)

El coordinador general de Convergència, Josep Rull, ha advertit des de les portes del TSJC que "els que creuen que a través del Codi Penal es pot parar la voluntat de tot un poble s'equivoquen i molt". "Cap tribunal ni cap llei poden parar la democràcia, que està per sobre d'aquestes qüestions", ha avisat.

Marta Rovira (ERC)

Per la secretària general d'ERC, Marta Rovira, "mentre continuïn imputant les urnes, el 9-N i la voluntat democràtica dels catalans, ens sentirem tots imputats". Rovira, que ha estat a la comitiva de suport a la consellera Irene Rigau, ha considerat que ara "toca donar suport a les persones que en nom de tots van fer l'acte de preservar el dret a decidir i la democràcia". "En un estat de dret i democràtic les urnes no passen mai pels jutjats".

Antonio Baños (CUP)

El cap de llista de la CUP, Antonio Baños, ha reivindicat que el dret democràtic dels catalans a votar no pot ser criminalitzat ni es pot dirimir en un jutjat. "Ni un pas endavant ni un enrere, sinó al costat de les institucions catalanes", ha defensat després d'acompanyar Rigau fins a la porta dels jutjats. Baños ha demanat "tranquil·litat i paciència" als independentistes que li demanaven unitat. "Són 300 anys: ara no vindrà de mes i mig ni de dos mesos", ha afirmat, en referència a les negociacions de Junts pel Sí i la CUP.

Ramon Espadaler (Unió)

Enmig de xiulets, el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha defensat que davant "problemes polítics" cal donar "solucions polítiques i no jurídiques".

Miquel Buch (Associació Catalana de Municipis)

El president de l'Associació Catalana de Municipis i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha qualificat d'"injusta" la querella per la consulta del 9-N. Segons ha recordat, els ajuntaments van ser una "peça clau i indispensable" perquè els ciutadans de Catalunya poguessin "votar sobre la voluntat de futur".

stats