Política 12/09/2013

Mas adverteix Rajoy: “No s'entendria tancar la porta al diàleg després de la Via Catalana”

El president considera que l'èxit de la cadena obliga Rajoy a "actuar, escoltar i obrir vies perquè el poble de Catalunya pugui ser consultat"

Acn
2 min

Barcelona"No s'entendria" que la carta de resposta de Mariano Rajoy a la del president Artur Mas, en què demanava convocar una consulta sobre el futur de Catalunya, tanqués les portes al diàleg després de la Via Catalana. Així ho ha dit el mateix Mas aquest dijous a la nit en el marc de l'entrega del VII Premi RBA de Novel·la Negra. El president ha dit que "és gairebé obligat" que Rajoy s'avingui a dialogar i negociar. La societat té pressa, i Mas també, però recorda que les coses s'han de fer ben fetes, i considera que "en els temps tradicionals de la política" la velocitat és "correcta". "El 2014 és a tocar", ha recordat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha dit que la "gran mobilització" de la Diada ha de fer veure al govern espanyol que "ha d'actuar, escoltar i obrir vies perquè el poble de Catalunya pugui ser consultat". És per això que ha confessat que espera que la resposta de Rajoy a la seva carta demanant la consulta deixi "portes obertes". I de manera contundent ha afegit: "És gairebé obligat. Després d'una mobilització així no s'entendria que es tanquessin les portes al diàleg i a la negociació".

El president de la Generalitat ha advertit que li agradaria que quan es parla de la Constitució espanyola "es presentés com un camí obert", a diferència de com es fa ara, que "sempre es posa com a fre".

Mas ha apuntat que "el que va passar ahir va ser molt important", i, a més, se li ha de sumar la manifestació del juliol del 2010 després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, la manifestació del setembre de l'any passat, i les eleccions anticipades del novembre, quatre accions que, a parer del president de la Generalitat, demostren de manera inequívoca la voluntat dels catalans.

stats