Successos

Vidal-Quadras reapareix i avisa: "L'existència d'Espanya està en perill"

L'expresident del PP a Catalunya considera un "atemptat terrorista" l'atac que va rebre

ARA
2 min
Alejo Vidal-Quadras

Tres mesos després que li disparessin un tret a la cara en ple carrer a Madrid, l'expresident del PP a Catalunya Alejo Vidal-Quadras ha reaparegut per primera vegada. L'exdirigent ha participat en un acte de l'organització ultracatòlica NEOS a través d'un vídeo que també ha estat difós. L'esdeveniment portava com a títol Sin frenos. El camino suicida hacia la autodeterminación.

Vidal-Quadras, visiblement afectat de la veu, ha assegurat que Espanya "està passant un moment molt difícil de la seva història", fent referència al pacte entre socialistes i independentistes de dimarts sobre el terrorisme a la llei d'amnistia. "És per això que la feina de NEOS i de tantes altres entitats civils que s'han mobilitzat en defensa de la cohesió nacional, de la democràcia, de la llibertat, de l'imperi de la llei és tan essencial", ha dit el també fundador de Vox. A més, ha advertit que "l'existència de la nació està en perill".

En el vídeo, l'expolític també considera un "atemptat terrorista" l'atac que va rebre el 9 de novembre i pel qual la policia ja ha detingut quatre persones. Els fets van produir-se a dos quarts de dues del migdia al carrer Núñez de Balboa de Madrid, al barri de Salamanca, quan un home va baixar d’una moto amb el casc posat, li va disparar i va tornar a pujar-hi per fugir amb una altra persona. En aquell moment, la policia va començar a treballar amb la possibilitat que l'Iran estigués darrere de l'atac.

Però per què l'Iran? Menys de dos mesos abans de l'atac, sense anar més lluny, el polític havia participat en una conferència a Brussel·les organitzada pel Consell Nacional de Resistència de l’Iran (NCRI), un organisme d'opositors exiliats que hauria ajudat a finançar els inicis de Vox. L'NCRI és un lobi molt potent que aplega grans fortunes amassades a l'època del xa Reza Pahlavi i que compta amb una extensa xarxa de contactes per tot el planeta.

stats