Política 03/12/2012

Vila d'Abadal estripa el carnet d'Unió

L'alcalde de Vic i cara visible del sector independentista del partit que lidera Duran ho anunciarà avui a la tarda

Ara
2 min
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, a l'últim congrés d'Unió. Es va presentar com a alternativa a Josep A. Duran i Lleida, en primera instància a la imatge.

BarcelonaL'alcalde de Vic i cara visible del sector independentista d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, ha decidit estripar el carnet de militant del partit democristià que lidera Josep Antoni Duran Lleida, segons ha pogut saber l'Ara.cat. Ho anunciarà aquesta tarda en roda de premsa, després que aquest cap de setmana, davant el consell nacional d'Unió, Duran plantegés objeccions al viratge sobiranista executat per la cúpula de CiU d'ençà de la Diada. Vila d'Abadal ha fet notar en diverses ocasions el seu malestar amb el pactisme de Duran i la direcció del partit, partidaris de no trencar ponts amb el PSC però tampoc amb el PP i que sovint posen pegues a un acord de legislatura amb ERC i a l'estratègia de CDC per l'estat propi i per fer una consulta si cal al marge de la legalitat espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila d'Adabal, el principal alcalde que tenia la formació democristiana i nét d'un dels fundadors del partit als anys 30, ha estat, a més, l'impulsor de l'Associació de Municipis per la Independència, que ja n'aplega més de la meitat de tot el país per acord de ple. Segons fonts properes, Vila d'Abadal, que és alcalde des de l'any 2007 i que aquesta legislatura governa gràcies a un acord entre CiU i ERC, no es planteja deixar l'alcaldia.

Al darrer congrés d'Unió, el passat mes de maig, Vila d'Abadal va presentar candidatura contra Duran, que fa trenta anys que és president del comitè de govern. L'alcalde de Vic va obtenir el 20% dels vots després que el sector renovador que encapçala Toni Castellà, secretari d'Universitats, arribés a un acord amb Duran.

Més baixes

Altres membres del sector independentista del partit també han avançat la seva intenció de deixar el partit. S'esperen notícies per a les properes hores d'un sector que vaticina "desenes de baixes" al llarg dels propers dies.

stats