Política 13/05/2019

El número 7 de Vox a Alcalá renuncia a la llista després de conèixer-se que va formar part d'una organització nazi

El partit recalca que l'associació és "rotundament contrària a l'ideari, els principis i els valors de Vox"

Uma Oca
2 min
El número 7 de Vox a Alcalà renúncia a la llista després de conèixer-se que va formar part d'una organització nazi

Barcelona"La nostra voluntat és dedicar la nostra vida a la lluita per la supervivència i la supremacia de la raça ària. Per la victòria del nacionalsocialisme en un món blanc unit i lliure. Declarem igualment que ens comprometem pel nostre honor a mantenir i defensar la memòria del 'führer' Adolf Hitler i a servir la nostra nació amb lleialtat i valor dins de l'ordre, fins que la mort ens cridi. Esperem complir amb eficàcia aquest servei, amb ajuda del nostre Déu". Això deia el jurament dels membres de la sagrada ordre de "cavallers i dames de l'imperi europeu" a la qual va pertànyer Jorge Bonito durant la seva joventut. El fins ara número set a la llista de Vox a Alcalá de Henares (Madrid) s'ha vist obligat a renunciar a la seva candidatura per la formació d'ultradreta al fer-se públiques un seguit de fotografies que el relacionaven amb una organització nazi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest mateix dilluns la formació d'ultradreta Vox ha presentat un comunicat en el qual ha recalcat que la decisió d'apartar Bonito s'ha pres després de tenir constància de la seva relació "de fa més de 20 anys" amb una associació "rotundament contrària a l'ideari, els principis i els valors de Vox ". Per aquest motiu, Bonito ha presentat davant la Junta Electoral un escrit de renúncia a formar part de la candidatura de Vox i a la seva acta com a regidor electe. També s'ha comunicat aquesta situació als òrgans interns del partit perquè es valorin "les mesures que correspongui adoptar".

Les imatges que ara han compromès la figura de Bonito van ser preses a finals del 2000 a Guadalajara. Com ha explicat el diari 'La Marea', pertanyia a la Germandat Ària, on els seus companys li deien 'el Ros'. Acomplexat pel seu aspecte, el fins ara membre de Vox, es tenyia el cabell per tal de semblar més ari. El grup nazi organitzava des de la dècada dels 90 aquelarres pagans en els quals els seus assistents seguien una vestimenta marcada per la direcció de la institució, obligava els familiars a jurar lleialtat a Adolf Hitler i a dedicar les seves vides a la lluita per la supervivència de la raça ària i la victòria del nacionalsocialisme.

En un primer moment, Jorge Bonito Vera va negar haver sigut mai membre d'una organització d'aquest estil. Però, quan les proves van fer evident la seva relació amb l'organització nazi, va assegurar que ja no pensava de la mateixa manera i va voler deixar clar que, amb el temps, ha evolucionat en el seu pensament, que la seva militància es va deure a la seva joventut i que igual que li va donar per militar en una organització nazi podria haver-ho fet en una comunista. No obstant, tal com ja va explicar el diari 'La Marea', no era difícil que algú amb aquest passat acabés en els primers llocs de la llista de la formació d'ultradreta a Alcalá de Henares. De fet, aquesta població madrilenya ha estat, segons la Policia Nacional, "l'epicentre del moviment neonazi com a centre d'actuació i organització".

stats