Política 13/08/2015

Vox renuncia a presentar-se al "plebiscit fraudulent" del 27-S

El partit que presideix Santiago Abascal exigeix suspendre temporalment l'autonomia de Catalunya i desposseir del poder "els traïdors que ocupen il·lícitament les institucions autonòmiques amb pretensions il·legítimes"

Europa Press
1 min
Santiago Abascal, al centre de la imatge, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridEl comitè executiu nacional de Vox ha decidit no presentar-se a les eleccions del 27 de setembre, en considerar que es tracta d'una "farsa convocada per Artur Mas amb l'única intenció de sotmetre a votació i discussió la indiscutible unitat d'Espanya". Vox no admet participar en un "plebiscit fraudulent" per decidir si es trenca Espanya, "perquè la seva unitat ni es vota ni es discuteix ni es negocia", ha assegurat el partit en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit que presideix Santiago Abascal exigeix perseguir el delicte de qui proposa aquest objectiu sediciós, impedir el "frau de llei" d'aquesta convocatòria, impugnar-la des de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat i aplicar amb caràcter urgent "l'article 155 de la Constitució espanyola per suspendre temporalment l'autonomia de Catalunya i desposseir del poder els traïdors que ocupen il·lícitament les institucions autonòmiques amb pretensions il·legítimes".

"La història jutjarà durament els que es presten al joc d'uns delinqüents sense haver frenat d'arrel els seus delictes amb els mecanismes que ofereix l'estat de dret espanyol", ha dit Abascal, referint-se al PP de Mariano Rajoy. Per això, continua el president de Vox, "considerem coresponsable d'aquests actes el govern espanyol de la nació, que és incapaç de fer complir la llei". "Nosaltres estarem sempre al costat de la llei i de la unitat d'Espanya, allunyats de posicions dèbils o còmplices amb els separatistes", ha conclòs Abascal.

stats