Una vuitantena de persones retiren llaços grocs de diverses poblacions de les comarques gironines

Els Mossos aixequen una acta per infracció de la 'llei mordassa'

Una vuitantena de persones han retirat aquesta matinada llaços grocs de diverses poblacions de les comarques gironines. Amb l'objectiu de "netejar poblacions amb un alt índex de plàstic groc", s'han concentrat a les onze de la nit a Cabrera de Mar (Maresme), des d'on una vintena de cotxes s'han dirigit, primer, fins a la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà). En aquesta població, vestits de blanc i la majoria amb la cara tapada, han tret els llaços que hi havia penjats a les baranes del riu Daró i a les Voltes en solidaritat amb els presos polítics i els exiliats.  Després s'han dirigit fins a la Pera, on hi han arribat cap a les tres de la matinada, i han fet el mateix amb els centenars de llaços que hi havia a la carretera d'accés.

Arran de l'acció, els Mossos d'Esquadra han aixecat una acta per infracció de la llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda com a 'llei mordassa'. Els agents han identificat una persona com a responsable de la concentració.

Per la seva banda, el coordinador de l'ANC a Girona, Àdam Bertran, ha criticat la retirada dels llaços i ha afirmat que "necessiten trobar-se persones d'arreu de Catalunya per generar conflicte allà on no n'hi ha". Bertran ha avançat també que en les pròximes hores es tornaran a instal·lar llaços als municipis afectats, entre els quals també hi ha Corçà i Sant Feliu de Guíxols.

Més continguts de