Política 14/10/2013

"Xarnego de merda, si ets socialista has de donar-me cervesa": les paraules dels agressors de les joventuts del PSC, segons la denúncia

Els membres de la JSC de les Corts agredits relaten en la seva denúncia als Mossos els insults rebuts i els cops que els van clavar els atacants, un grup encara no identificat

Sílvia Barroso
2 min
Rètol trencat al local del PSC de les Corts, on van ser agredits membres de la Joventut Socialista de Catalunya, en una imatge d'un vídeo de BTV

BarcelonaExigències de cervesa, insults i cops. Així va ser l'assalt d'un grup no identificat que es va presentar diumenge a la matinada a la seu del PSC al barri de les Corts, on hi havia diversos membres de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) recollint el material que havien utilitzat per a la festa major del barri.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això és, almenys, el que reflecteixen les tres declaracions dels denunciants davant dels Mossos, a les quals ha tingut accés l'ARA. Cap d'aquestes tres declaracions esmenta cap "consigna a favor de la independència", contràriament al que assegurava el PSC en el comunicat oficial que va emetre ahir a la nit.

"Xarnegos de merda, si ets socialista has de donar-me cervesa, que el PSC porta molt de temps vivint de Catalunya i aferrant-se a la mamella" i "tu calla, xarnega de merda", són les dues frases textuals que consten a les denúncies.

Els denunciants també expliquen que els agressors eren quatre, tres nois i una noia, i que els nois van ser els que van acabar agredint alguns dels membres de la JSC que, cap a les tres de la matinada, descarregaven d'una furgoneta les begudes que havien sobrat després de la festa major del barri i les neveres que havien utilitzat. Segons aquest relat, els nois del grup atacant van exigir que els donessin cervesa i van agafar deu cerveses d'una de les neveres.

Els denunciants també expliquen que els agressors els van deixat tancats dins del local un moment –van abaixar la persiana metàl·lica quan van sortir, tot i que no podien tancar amb clau perquè no en tenien–, que van intentar deixar una altra persona tancada dins de la furgoneta i que van clavar-los diversos cops, que els van causar hematomes i que fins i tot van deixar doblegades les ulleres d'un dels agredits i denunciants.

Els agressors van causar diverses destrosses en el material que la JSC tenia al local de les Corts, com es veu en el rètol trencat que apareix en un vídeo de BTV, que ahir va entrevistar dos dels afectats i va mostrar l'escenari dels fets.

Una de les denunciants assegura, a més, que un dels atacants va fer el gest de treure's "un objecte de la butxaca posterior dels pantalons" i que a ella li va semblar que podia ser la culata d'una pistola. Sempre segons aquesta denunciant, un altre dels atacants, però, va dir: "No la treguis, no la treguis, tindrem un problema".

Els denunciants també coincideixen a dir que els agressors duien el cap rapat i que semblaven d'algun grup d'estètica 'skin'.

stats