Política 23/12/2020

Un grup de militars en actiu justifica el xat que defensava un afusellament massiu

'Público' destapa converses entre oficials que amenacen possibles traïdors en referència a la filtració

Ara
2 min
La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha presentat l'escrit davant de la Fiscalia per si hi veu indicis d'un delicte d'usurpació de funcions.

BarcelonaEl xat d'ultradreta que volia afusellar 26 milions d'espanyols estava integrat per militars jubilats, tal com al·lega el ministeri de Defensa, però un nou grup de WhatsApp integrat –ara sí– per militars en actiu en defensa les proclames colpistes. El diari Público ha destapat aquestes noves converses en què oficials i exoficials justifiquen l'amenaça d'un afusellament massiu, es burlen dels integrants del govern de coalició i adverteixen possibles filtradors.

La indignació dels membres del xat de la IX Promoció d'Artilleria ve produïda per "un Iglesias que es permet el luxe d'atacar la monarquia" i alegrar-se "que li clavin una pallissa a un policia". També perquè Bildu "mai ha demanat perdó i està al Parlament", perquè Trapero ha sigut restituït mentre caps de la Guàrdia Civil han sigut cessats i pel fet que Pedro Sánchez "menteix sobre les xifres de morts", escriu el militar Burgos, a qui Público identifica com el subtinent d'Artilleria de Campanya Gabriel Burgos Sánchez, actualment en la reserva però no retirat. "S'atreveixen a atacar un grup de xat quan no saben que és el sentiment de molts davant d'aquesta agressió i un món al revés a mida dels malvats? Senyors, això ha estat sempre el comunisme!", afegeix Burgos.

En les converses també es qualifica Iglesias de "rata" i s'amenaça possibles filtradors. "Confio que en aquest xat no hi hagi cap traïdor fdlgp que denunciï els seus companys en el pitjor estil txequista com aquest individu sense valors ni solidaritat. Un xat privat és això, privat, i en el qual es pot dir el que a cadascú li vingui de gust, sense que ningú hagi d'esperar el favor ni témer l'arbitrarietat de ningú, en l'ús dels deures i llibertats individuals, que no tenen res a veure amb el respecte que com a militar guardem a la constitució i a les lleis, no com aquesta gentussa que les retorça per veure si de pas acaben amb la nació i el rei", escriu el militar Alberto Vázquez alhora que comparteix una notícia en què s'assegura que el filtrador del xat dels militars jubilats va treballar per a Iglesias.

Festa feixista de l'escola naval militar

La simpatia cap al feixisme entre el cos militar és cada vegada més palpable i n'ha donat una altra mostra el mitjà digital lamarea.com, que ha publicat un vídeo de la festa de l'escola naval militar de novembre de 2018 on es pot veure alumnes de l'acadèmia militar espanyola aixecant el braç i cantant Primavera, la versió que la División Azul va fer de la Katyusha russa durant la seva estada al front de la II Guerra Mundial lluitant a les ordres de Hitler.

stats